10 ταινίες που θα σας αρέσουν εάν σας άρεσε το “NightCrawler”

POP UP TEAM
/
7 Φεβρουαρίου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Αν διαβάζετε αυτήν τη λίστα, συνειδητοποιώ ότι πρέπει να είστε εξοικειωμένοι με το αριστούργημα Nightcrawler του Neo-noir του Dan Gilroy. Καθώς πιθανώς έχετε ήδη δει την εν λόγω ταινία, δεν θα σας κουράσω με μια λεπτομερή περίληψη της πλοκής. Απλώς ως ανανέωση, το Nightcrawler ακολουθεί την άνοδο του Lou Bloom, τον οποίο υποδύεται ο Jake Gyllenhaal, ο οποίος χρησιμοποιεί τη χειριστική προσωπικότητά του, τα αμφισβητήσιμα ήθη και την αδυσώπητη φιλοδοξία του για να φτάσει στην κορυφή της ανεξάρτητης βιντεοδημοσιογραφίας στο Λος Άντζελες.

Αυτή η πλοκή δημιουργεί ένα τεντωμένο και ανησυχητικό θρίλερ, το οποίο από μόνο του θα άξιζε να παρακολουθήσετε, αλλά τα άλλα θεματικά στοιχεία αναδεικνύουν την ταινία σε ένα από τα μεγαλύτερα θρίλερ της δεκαετίας. Ένα σημαντικό κρυφό ρεύμα στην ταινία είναι η δηλητηριώδης επιρροή της φήμης και της έκθεσης των μέσων ενημέρωσης.

Ένα άλλο, χάρη κυρίως στην καλύτερη ερμηνεία της καριέρας του Gyllenhaal, είναι αυτή της μεταμόρφωσης του χαρακτήρα υπό αυτές τις συνθήκες, καθώς και η εθιστική συνέχιση της επιτυχίας, ανεξάρτητα από τα μέσα.

Με αυτά τα δύο χαρακτηριστικά της ταινίας συντίθεται το μεγαλύτερο μέρος του συλλογισμού για την ακόλουθη λίστα ομοειδών ταινιών, καθώς και η προσέγγιση της ατμόσφαιρας και άλλες επιφανειακές λεπτομέρειες.

Σας ενθαρρύνω να αναζητήσετε τις ταινίες αυτής της λίστας και να τις παρακολουθήσετε έχοντας αυτά τα σημεία στο μυαλό ή αν τις έχετε ήδη δει, ίσως για να επαναξιολογήσετε το περιεχόμενό τους, καθώς και για να εμβαθύνετε στη μαεστρία του Gilroy’s Nightcrawler. >>

1. Ace in the Hole – 1951

2. The King of Comedy – 1982

3. Man Bites Dog – 1992

4. Peeping Tom – 1960

5. Sex, Lies, and Videotape – 1989

6. The Sweet Smell of Success – 1957

7. The Talented Mr. Ripley – 1999

8. Taxi Driver – 1976

9. To Die For – 1995

10. Wall Street -1987

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved