Ο… αληθινός Χάρι Πότερ πουλάει την σπάνια πρώτη έκδοση για 40.000

POP UP TEAM
/
29 Σεπτεμβρίου, 2021

Το βιβλίο ήταν δώρο στον ίδιο και την αδελφή του από τον πατέρα τους

Άγγλος που ονομάζεται Χάρι Πότερ διαθέτει προς πώληση μία σπάνια, πρώτη έκδοση του βιβλίου που φέρει το όνομά του σε δημοπρασία με τιμή εκκίνησης 40.000 δολάρια.

Μόνον 500 αντίτυπα του βιβλίου έχουν εκτυπωθεί, με τα 300 να έχουν αποσταλεί σε σχολεία και βιβλιοθήκες, άρα 200 να έχουν κυκλοφορήσει μόνο σε καταστήματα.

Σύμφωνα με τη Metro, ο άνδρας που έχει το ίδιο όνομα με τον βασικό πρωταγωνιστή της σειράς βιβλίων της Τζόαν Κ. Ρόουλινγκ αποφάσισε να πουλήσει το εξαιρετικά σπάνιο αντίγραφο πρώτης έκδοσης του «Harry Potter and the Philosopher’s Stone» (Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος).

Το βιβλίο ήταν δώρο στον ίδιο και την αδελφή του από τον πατέρα τους όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά αφού το είχε ακούσει στο ραδιόφωνο και αποφάσισε να αιφνιδιάσει τον γιο του με το μυθιστόρημα με το όνομά του. Καθώς η σειρά έγινε διάσημη, ο Χάρι Πότερ γνώρισε πολλούς που αστειεύονταν και τον κορόιδευαν για το όνομά του ή απλά δεν τον πίστευαν.

«Είμαι αρκετά εξωστρεφής και το χειρίστηκα αρκετά καλά, καθώς και τα πλεονεκτήματά του. Όταν ήμουν 12 ετών και κυκλοφόρησε η πρώτη ταινία του Πότερ, προσκληθήκαμε ως οικογένεια της εβδομάδας στην τηλεοπτική εκπομπή Big Breakfast. Γνώρισα πολλούς σταρ, όπως τη Γκουέν Στέφανι και τον Μπεν Στίλερ» ανέφερε ο Χάρι Πότερ στην εφημερίδα.

«Το βιβλίο ήταν στο περβάζι δίπλα στο κρεβάτι μου και τελικά προστέθηκε όλη η συλλογή» σημείωσε η αδερφή του Κέιτι Σάιν. «Τα είχα σε ράφι ή περβάζι σε κάθε σπίτι, στο οποίο έχω ζήσει εδώ και 20 χρόνια. Ήταν ένας θησαυρός για εμάς πολύ πριν αποκτήσει οποιαδήποτε αξία για τον υπόλοιπο κόσμο ».

Ο Πότερ και η Σάιν ελπίζουν τώρα να χρησιμοποιήσει τα έσοδα της δημοπρασίας για να χρηματοδοτήσει ένα ταξίδι στην Αφρική και να πραγματοποιήσει την τελευταία επιθυμία του πατέρα τους, η οποία ήταν να σκορπίσουν τις στάχτες του εκεί αφού υπέκυψε από καρκίνο το 2017.

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved