Ο Κέισι Άφλεκ μιλά για τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση

POP UP TEAM
/
8 Αυγούστου, 2019
/

Μοιράσου το ...

Ο Κέισι Άφλεκ, αδελφός του Μπεν Άφλεκ, ο ηθοποιός που το 2017 κέρδισε το Όσκαρ για την ερμηνεία του στην ταινία «Manchester by the Sea», δεν διασκέδασε τη νίκη τουη οποία επισκιάστηκε από τις κατηγορίες εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση. Με το κίνημα #MeToo να έχει παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά του κα να βρίσκεται στην κορύφωσή του, είχε τεθεί ζήτημα για το αν έπρεπε να αποσυρθεί η υποψηφιότητά του.

Με αφορμή την προώθηση της νέας του ταινίας «Light of My Life» αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να μιλήσει ανοιχτά και για πρώτη φορά για αυτές τις κατηγορίες εναντίον του, αλλά και για το πώς βίωσε εκείνη την περίοδο. Μάλιστα, τόνισε ότι ήθελε πάρα πολύ να βγει και να υποστηρίξει το κίνημα.

Μιλώντας στο Armchair Expert podcast για τη μήνυση που δέχτηκε για σεξουαλική παρενόχληση από δυο πρώην συνεργάτιδές του, εξήγησε ότι για το μπέρδεμα που δημιουργήθηκε φταίει και η μέθοδος που ακολούθησε για να γυρίσει το ντοκιμαντέρ «I’m Still Here» με πρωταγωνιστή τον Χοακίν Φίνιξ.

Το ντοκιμαντέρ και το μπέρδεμα

Οι γυναίκες που τον κατήγγειλαν, η παραγωγός Μέγκ Γουάιτ και η διευθύντρια φωτογραφίας Μαγκνταλένα Γκόρκα, για χυδαία και ανάρμοστη συμπεριφορά εναντίον τους στη διάρκεια των γυρισμάτων του ντοκιμαντέρ το 2010 άνοιξαν τον ασκό του αιόλου. Ανάμεσα σε άλλα, οι δυο γυναίκες κατηγόρησαν τον σκηνοθέτη ότι τους έκανε ανήθικη πρόταση και άρπαξε τη Γουάιτ για να ικανοποιήσει τις ορέξεις του, ενώ σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν εισέβαλλε στο κρεβάτι της Γκόρκα. εκτός των υπολοίπων, καταγγέλθηκε ότι δημιουργούσε ένα άσχημο περιβάλλον στα γυρίσματα, μέχρι σημείου που έσπρωχνε μέλος του συνεργείου να αποκαλύψει δημόσια τα γεννητικά του όργανα!

Η πρώτη αντίδραση του Άφλεκ ήταν να αρνηθεί τις κατηγορίες. Βέβαια, στη συνέχεια προχώρησε σε συμβιβασμό και στο τέλος είπε πως κάποια στιγμή φέρθηκε «αντιεπαγγελματικά».

«Ήμασταν σ’ ένα διαρκές πάρτι, γιατί αυτό ήταν το περιεχόμενο του ντοκιμαντέρ, που μερικές φορές γινόταν mockumentary (δηλαδή με φανταστικό περιεχόμενο δοσμένο ως ντοκιμαντέρ, για να μοιάζει αληθινό). Καταγράφαμε με τις κάμερες τα πάντα. Αυτό δημιουργούσε μια σύγχυση σε όλους και αυτό γινόταν σκόπιμα. Και αυτό ήταν δική μου ευθύνη. Ήθελα το συνεργείο να είναι μέρος του ντοκιμαντέρ. Δεν είμαι σίγουρος ότι είχαν αντιληφθεί όλοι ήταν μέρος της ταινίας. Και αυτό ήταν ένα μεγάλο μπέρδεμα. Δεν σκοπεύω να το ξανακάνω», λέει ο Κέισι Άφλεκ.

Η σιωπή του και το κίνημα #Μe Too

Αν και μπορεί να φανεί παράξενο, εξήγησε ότι η σιωπή του ήταν ο τρόπος του να στηρίξει το κίνημα κατά της γυναικείας παρενόχλησης και κακοποίησης: «Μου ήταν πολύ δύσκολο γιατί στην πραγματικότητα ήθελα να βγω και να στηρίξω δημόσια το #Μe Too, αλλά θεώρησα ότι το πιο σωστό ήταν να σωπάσω. Κι αυτό για να μην θεωρηθεί ότι εξηγώντας τη θέση μου είμαι αντίθετος σ’ αυτό το οποίο στην πραγματικότητα ήθελα να βγω και να υποστηρίξω».

«Δεν μπορώ να φανταστώ γιατί να μην στηρίξει κάποιος το κίνημα #Me Too; Όμως μου είναι πάρα πολύ δύσκολο να συζητάω γι’ αυτό και με τρομάζει. Κυρίως, γιατί όλες οι αξίες που πρεσβεύει είναι αξίες με τις οποίες έχω μεγαλώσει και αποτελούν αξίες που έχω υιοθετήσει στη ζωή μου. Μεγάλωσα με μια μητέρα που δεν μας άφηνε να παρακολουθήσουμε το Dukes Of Hazard όταν ήμασταν παιδιά γιατί τη θεωρούσε σεξιστική σειρά».

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved