Απάντηση Σαλβίνι στον Ρίτσαρντ Γκιρ: Μπορείς να πάρεις τους μετανάστες στις βίλες σου, στο Χόλιγουντ»

POP UP TEAM
/
11 Αυγούστου, 2019
/

Μοιράσου το ...

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Ρίτσαρντ Γκιρ εξαπέλυσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών και αρχηγός της ακροδεξιάς Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι. 

Ο Αμερικανός ηθοποιός βρίσκεται στη Λαμπεντούζα και την Παρασκευή επισκέφθηκε το πλοίο Open Arms, που ανήκει σε ισπανική ΜΚΟ, και στο οποίο επιβαίνουν 160 μετανάστες.

Ο Γκιρ ζήτησε να αποβιβασθούν οι 160 μετανάστες, ενώ παράλληλα κάλεσε την ιταλική κυβέρνηση «να μην τους δαιμονοποιεί».

 

Ο Σαλβίνι έσπευσε να απαντήσει:

«Αφού αυτός ο γενναιόδωρος εκατομμυριούχος εκφράζει το ενδιαφέρον του για τη μοίρα των μεταναστών στο Open Arms, τον ευχαριστούμε. Μπορεί να πάρει όλους αυτούς τους ανθρώπους μαζί του στο Χόλιγουντ και να τους στηρίξει στις βίλες του. Σε ευχαριστούμε Ρίτσαρντ!» ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη Τύπου ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών.

Οι μετανάστες διασώθηκαν σε διεθνή ύδατα και έχουν το δικαίωμα να προσεγγίσουν σε ασφαλές λιμάνι και να ζητήσουν άσυλο στην Ευρώπη, δήλωσε από την πλευρά του ο ιδρυτής του κινήματος Open Arms.

gere 45345

 

Το αίτημα του Ρίτσαρντ Γκιρ

Ο σταρ του Χόλιγουντ κάλεσε το Σάββατο την ιταλική κυβέρνηση να πάψει «να δαιμονοποιεί ανθρώπους» και να βοηθήσει τους μετανάστες που βρίσκονται εδώ και περισσότερο από μια εβδομάδα πάνω στο πλοίο.

Ο Γκιρ για να δείξει την αλληλεγγύη του, συμμετείχε σε συνέντευξη Τύπου στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα και ζήτησε να επιτραπεί να αποβιβασθούν οι 160 μετανάστες που βρίσκονται πάνω στο πλοίο. 

Ο διάσημος ηθοποιός συνέκρινε την πολιτική κατάσταση στην Ιταλία, όπου ο Σαλβίνι έχει επανειλημμένα αρνηθεί αιτήματα ελλιμενισμού πλοίων που διασώζουν μετανάστες, με την κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ υπό την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.

«Έχουμε τα δικά μας προβλήματα με πρόσφυγες που έρχονται από την Ονδούρα, το Σαλβαδόρ, τη Νικαράγουα, το Μεξικό… Είναι πολύ παρόμοια με αυτά που περνάτε εδώ», είπε κατηγορώντας πολιτικούς τόσο στην Ιταλία όσο και στις ΗΠΑ ότι δαιμονοποιούν τους μετανάστες. 

«Αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα παντού στον πλανήτη. Και θα σταματήσει αν πούμε να σταματήσει», τόνισε ο Γκιρ.

 

Πηγή: CNN.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved