Η «χαμένη ταινία» του DiCaprio που δεν θα ήθελε να δεις

POP UP TEAM
/
30 Απριλίου, 2021

Επί 20 χρόνια ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο προσπαθούσε να εξαφανίσει από προσώπου Γης μιας ταινία την οποία γύρισε το 2001 και πήγε «άπατη». 

Πρόκειται για το ασπρόμαυρο φιλμ με τίτλο «Don’s Plum». Γυρίστηκε το μέσα σε ελάχιστες μέρες το 1996, όμως καμία κινηματογραφική αίθουσα δεν θέλησε να την προβάλει, κι έτσι το 2001 κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο. Στην ταινία, εκτός από τον Ντι Κάπριο, εμφανίζονται ο Κέβιν Κόνολι και το Τόμπει Μαγκουάιρ.

Ο Ντι Κάπριο που πληρώθηκε 500 ευρώ για κάθε μέρα γυρίσματος, θεωρούσε ότι δέχθηκε να πάρει μέρος στο γύρισμα πιστεύοντας ότι θα είναι μικρού μήκους και θα προβληθεί σε ανεξάρτητα κινηματογραφικά φεστιβάλ και όχι μεγάλης διάρκειας ταινία όπως έγινε τελικά.

Ενα χρόνο μετά τα γυρίσματα έγινε παγκοσμίως γνωστός χάρη στον πρωταγωνιστικό ρόλο του στον Τιτανικό. Αυτό το γεγονός έδωσε την αφορμή στον RD Robb, σκηνοθέτη του «Don’s Plum», να θυμηθεί την παλιά αποτυχία του και να προσπαθήσει να «πουλήσει» ξανά την ταινία.

jack dawson leonardo dicaprio

Ο Ντι Κάπριο, μαζί με τον Τόμπει Μαγκουάιρ, ο οποίος στο μεταξύ είχε επίσης γίνει γνωστός παγκοσμίως από την συμμετοχή του στο Spider-Man, με δικαστικά μέσα κατάφεραν να μπλοκάρουν την προβολή της ταινίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Η ταινία προβλήθηκε στη Γερμανία το 2001 αλλά πολλές από τις κριτικές ήταν αρνητικές.

tob

Ο παραγωγός της ταινίας Dale Wheatley, παρακάμπτοντας την δικαστική απόφαση χωρίς ωστόσο να την παραβιάζει, δημιούργησε το 2016 μια ιστοσελίδα την freedonsplum.com, μέσω της οποίας όσοι ήθελαν μπορούσαν να δουν την ταινία.

«Δεν μπορώ πια να μένω σιωπηλός. Δεν μπορώ πια να επιτρέπω την δυσφήμιση και τα ψέματα κατά της ταινίας Don’s Plum που στιγματίζουν μια μεγάλη δουλειά» είχε γράψει στην ιστοσελίδα ο Dale Wheatley, επιακλούμενος μάλιστα το αμερικανικό σύνταγμα και τις ελευθερίες τις έκφρασης.

Ο Ντι Κάπριο θα έπρεπε να διαφυλάττει τον αμερικανικό κινηματογράφο. Οχι να τον καταπιέζει

Ομως και πάλι η ταινία εξαφανίστηκε. Με δικαστική εντολή την οποία προκάλεσαν οι δικηγόροι του Ντι Κάπριο και του Μαγκουάιρ, αφαιρέθηκε ο σύνδεσμος που οδηγούσε τους χρήστες στην ιστοσελίδα προβολής της ταινίας.

Dons Plum 009 

Ο Wheatley έχει αποφασίσει αν εφεσιβάλλει την δικαστική εντολή και πετάει φαρμακερά βέλη κατά του Ντι Κάπριο: «Ο Ντι Κάπριο θα έπρεπε να ακολουθήσει τα βήματα του σκηνοθέτη που θαυμάζει και με τον οποίο εργάζεται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, τον Μάρτιν Σκορτσέζε. Θα έπρεπε να διαφυλάττει τον αμερικανικό κινηματογράφο. Οχι να τον καταπιέζει».

 

Με πληροροφίες από nypost

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved