10 περίεργα φιλμ από τα 90s που λογικά δεν έχεις δει

POP UP TEAM
/
17 Ιανουαρίου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Ποιος δεν απολαμβάνει μια καλή περίεργη ταινία κάθε τόσο; Όταν γίνει σωστά, μια περίεργη ταινία μπορεί να ενθουσιάσει τον θεατή που έχει συνηθίσει στο τυπικό παραδοσιακό ναύλο για να αναζωπυρώσει το πάθος του για το μέσο ή αλλιώς να ενθαρρύνει τους νεοφώτιστους να ψάξουν βαθύτερα στην κουνελότρυπα του πιο παράξενου ναύλου.

Η δεκαετία του ’90 ήταν μια περίοδος άνθησης για τον κινηματογράφο, ιδιαίτερα τον ανεξάρτητο κινηματογράφο: σε μια δεκαετία όπου οι Ινδίες έβγαζαν κέρδη ρεκόρ για μικρότερα στούντιο, τα έργα περίεργων παπιών μπορούσαν να εξεταστούν και να φωτιστούν με πράσινο χρώμα, αρκεί να έμεναν εντός του προϋπολογισμού τους. Από αυτό, η δεκαετία παρήγαγε μια σειρά από πειραματικές ταινίες και καλτ κλασικά που προώθησαν περαιτέρω την αιτία του περίεργου κινηματογράφου και ενθάρρυναν τους σκηνοθέτες να αφήσουν τη σημαία τους να κυματίζει στις ταινίες που έκαναν.

Και τα πράγματα έγιναν περίεργα: γιγάντια έντομα που περνούν ως άνθρωποι, λαϊκές ιστορίες που μετατράπηκαν σε εκτεταμένους εφιάλτες και μια ταινία μεγάλου προϋπολογισμού για φρικιά είναι μερικές μόνο από τις περίεργες ταινίες αυτής της λίστας. Αν σας αρέσουν, εδώ είναι 10 εντελώς παράξενες ταινίες από εκείνη τη μεγάλη δεκαετία, τη δεκαετία του 1990.

1. Bad Boy Bubby – 1994

2. Institute Benjamenta – 1996

3. The Pillow Book – 1996

4. Wax, or the Discovery of Television Among the Bees – 1991 

5. Léolo – 1992 

6. The Secret Adventures of Tom Thumb – 1993

7. Arizona Dream – 1993

8. Meet the Applegates – 1990

9. Freaked – 1993 

10. Conspirators of Pleasure – 1996

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved