To Netflix σώζει το ιστορικό σινεμά «Paris» στη Νέα Υόρκη

POP UP TEAM
/
27 Νοεμβρίου, 2019

Όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι της πλατφόρμας, εξασφαλίστηκε από το Netflix η διάσωση του Paris Theatre, μιας από τις πιο ιστορικές αίθουσες στο Μανχάταν που παραδοσιακά πρόβαλλε αποκλειστικά «ευρωπαϊκές» και «καλλιτεχνικές» ταινίες

Η ιστορική αίθουσα φαινόταν να έχει κλείσει οριστικά όταν άνοιξε ξανά στις 6 Νοεμβρίου για να προβληθεί εκεί η νέα φιλόδοξη ταινία του Netflix, “Marriage Story” που θα κάνει πρεμιέρα στην πλατφόρμα στις 6 Δεκεμβρίου.

Παρότι οι όροι της παραχώρησης της άδειας λειτουργίας του χώρου στον κολοσσό του streaming δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, το Netflix προτίθεται να χρησιμοποιήσει τον χώρο για ειδικές εκδηλώσεις, κλειστές προβολές αλλά και επίσημες προβολές των ταινιών της, εξασφαλίζοντάς τους έτσι το δικαίωμα συμμετοχής στα κινηματογραφικά βραβεία. 

Το Paris Theatre άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 1948 στο κέντρο του Μανχάταν με την Μάρλεν Ντίτριχ να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων. Στην αρχή, έδειχνε αποκλειστικά σχεδόν γαλλικές ταινίες, αλλά σταδιακά κατοχυρώθηκε ως Μέκκα πάσης φύσεως και εθνικότητας καλλιτεχνικών και ανεξάρτητων ταινιών με κοινό που αποτελείτο αποκλειστικά από εκπρόσωπους της καλλιεργημένης μεγαλοαστικής τάξης. 

Μετά από τον κινηματογράφο Paris στη Νέα Υόρκη, το Netflix βρίσκεται σε συζητήσεις για να αποκτήσει και το επίσης ιστορικό Egyptian Theatre (όπου πρόσφατα προβλήθηκε ο «Ιρλανδός») στο Χόλιγουντ, εξασφαλίζοντας έτσι περίοπτη κινηματογραφική βάση για τις ταινίες της και στις δύο Ακτές.

 

via lifo

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved