Ο Αμερικανός ηθοποιός Τίμοθι Χάτον κατηγορείται για βιασμό

POP UP TEAM
/
5 Μαρτίου, 2020

Ένας ακόμη αγαπημένος ηθοποιός του Χόλιγουντ ο Τίμοθι Χάτον, κατηγορείται για τον βιασμό μιας 14χρονης κοπέλας.

Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ του αμερικανικού ιστοτόπου BuzzFeed, η Σέρα Τζόνστον κατέθεσε μήνυση εναντίον του ηθοποιού για σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε το 1983 όταν εκείνη ήταν μόλις 14 ετών και ενώ εκείνος βρισκόταν στο Βανκούβερ για τα γυρίσματα της ταινίας «Iceman».

Ο Τίμοθι Χάτον έγινε ευρέως γνωστός όταν πήρε το Όσκαρ β’ ανδρικού ρόλου για την ταινία «Συνηθισμένοι άνθρωποι» το 1980. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα πρωταγωνιστούσε στη σειρά του τηλεοπτικού δικτύου Fox «Almost Family», μία σειρά μάλιστα που ανήκει στο παρελθόν, καθώς το Fox αρνήθηκε να την ανανεώσει για δεύτερη σεζόν έπειτα από τις κατηγορίες περί βιασμού που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας.

Η Σέρα Τζόνστον, λοιπόν σε δηλώσεις της στο BuzzFeed, αποκάλυψε πως η ίδια μαζί με δύο φίλες της βρέθηκαν στο ίδιο δωμάτιο ξενοδοχείου, με τον τότε 23χρονο Τίμοθι Χάτον και έναν φίλο του. Η ίδια έσπασε τη σιωπή της μετά το σκάνδαλο Γουάινσταϊν, το οποίο τάραξε συθέμελα τον «χρυσό» κόσμο του Χόλιγουντ.

Ο ηθοποιός άμεσα εξέδωσε ανακοίνωση και απαντά στις εν λόγω κατηγορίες, ενώ παράλληλα δηλώνει αθώος.

«Τα τελευταία δυόμιση χρόνια, εγώ γίνει στόχος πολλαπλών επιθέσεων από την Σέρα Τζόνστον, η οποία προσπαθεί να αποσπάσει εκατομμύρια δολάρια από μένα. Με απείλησε πως αν δεν ικανοποιήσω τα αιτήματά της θα διέρρεε στον Τύπο μια ψεύτικη καταγγελία ότι την κακοποίησα σεξουαλικά 37 χρόνια πριν στον Καναδά. Δεν κακοποίησα ποτέ την κυρία Τζόνστον. Δεν θα σταματήσω να δηλώνω πως αυτή η ιστορία είναι μια αποτυχημένη απόπειρα εκβιασμού που βασίζεται πάνω σε ένα γεγονός που δεν έχει συμβεί ποτέ».

Σύμφωνα με το Buzzfeed, μία από τις δύο φίλες της Τζόνστον επιβεβαίωσε την επίσκεψη στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του Χάτον. Η μητέρα της Τζόνστον, μάλιστα, δηλώνει πως έχει μετανιώσει που δεν έκαναν αμέσως την καταγγελία στην αστυνομία.

Μεταξύ άλλων στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι αν και αρχικά η Σέρα Τζόνστον είχε συμφωνήσει, μαζί με το δικηγόρο της, σε εξωδικαστικό συμβιβασμό 135.000 δολαρίων τελικά αρνήθηκε καθώς θεωρούσε ότι ο ηθοποιός δεν θα κατηγορούνταν ποτέ για κακοποίηση. Παράλληλα, την πλευρά του Χάτον προσέγγισε και ένας πρώην σύντροφος της γυναίκας για να ζητήσει συμβιβασμό.

Ο Χάτον έχει στείλει ήδη εξώδικό στο BuzzFeed, καθώς όπως ισχυρίζεται ο δικηγόρος του το μέσο γνώριζε για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό όπως και για τις αμφιβολίες σχετικά με τις κατηγορίες.

timothy hutton 155

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved