Ο James Bond θα έπρεπε να είναι αποκλειστικά και μόνο άνδρας;

POP UP TEAM
/
15 Απριλίου, 2020

Παρόλο που πολλοί έχουν εκφράσει την επιθυμία να δουν και μια γυναίκα στο ρόλο του πράκτορα, μια γνωστή ηθοποιός έχει διαφορετική άποψη.

H Fiona Shaw επιμένει ότι ο James Bond δεν θα έπρεπε να είναι γυναίκα και εξηγεί ότι το να παίξει μία γυναίκα ανδρικό ρόλο ή το αντίθετο, δεν σημαίνει ισότητα.

 fionashaw

Η ηθοποιός του Killing Eve αντέδρασε στην πρόταση που έχουν κάνει κάποιοι τον τελευταίο καιρό και υποστηρίζουν ότι ο Daniel Craig θα έπρεπε να αντικατασταθεί από κάποια γυναίκα. Όπως είπε στη Mail on Sunday “δεν είναι αυτό το νόημα του James Bond”.

“Είναι ένας ήρωας που γεννήθηκε σε μια συγκεκριμένη εποχή. Δεν πιστεύω ότι ισότητα σημαίνει όλοι να παίζουμε τα πάντα σε οποιαδήποτε φάση.”

Η ηθοποιός πρόσθεσε ότι αν οι παραγωγοί θα ήθελαν να εξερευνήσουν μια θηλυκή εκδοχή του James Bond θα έπρεπε “να φτιάξουν κάτι άλλο, μια Jane Bond ας πούμε, αντί να βάλουν κάποια γυναίκα να παίξει τον James.”

Η Shaw συμφώνησε ότι το cross-gender casting θα μπορούσε να είναι μια καλή κίνηση γιατί “κάποιες φορές ρίχνει ενδιαφέρον φως σε κάτι που πρέπει να προσεγγιστεί από την αντίθετη πλευρά, αλλά όχι πάντα. Όλα έχουν να κάνουν με το πού βρίσκεται η κουλτούρα.”

jamesbondd

Πριν από λίγο καιρό η Barbara Broccoli είπε πως “ο Bond μπορεί να είναι οποιουδήποτε χρώματος, αλλά είναι άνδρας. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να δημιουργούμε νέους χαρακτήρες για τις γυναίκες, δυνατούς χαρακτήρες” συνέχισε μιλώντας στο Variety. “Δεν με ενδιαφέρει να πάρω έναν αρσενικό χαρακτήρα και να βάλω μια γυναίκα να τον υποδυθεί. Νομίζω πως οι γυναίκες είναι πιο ενδιαφέρουσες από αυτό.”

Η Phoebe Waller-Bridge των Killing Eve και Fleabag μπήκε στη λίστα αυτών που θα βοηθoύσαν με το σενάριο του No Time No Die. Πρόκειται για την 25η ταινία του James Bond, η πρεμιέρα της οποίας αναβλήθηκε εξαιτίας της πανδημίας. Στο μεταξύ το Killing Eve μόλις επέστρεψε με την τρίτη του σεζόν στις 13 Απριλίου.

 

Με πληροφορίες από Harpers Bazaar

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved