Netflix: Οι 7 καλύτερες horror σειρές

POP UP TEAM
/
18 Ιουνίου, 2020

Αγνός ανόθευτος τρόμος σε συσκευασία μερικών επεισοδίων.

Yπάρχει μία φράση στα αγγλικά που σε ελεύθερη μετάφραση λέει ότι “πρέπει να πολεμήσεις τη φωτιά με τη φωτιά” (σ.σ: Fight fire with fire). Έτσι, όσο ο κόσμος μας βυθίζεται στην ανασφάλεια της πανδημίας και όσο οι πολιτικές εξελίξεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού θυμίζουν σενάριο βγαλμένο από το μυαλό κάποιο σκληρού ρατσιστή, ίσως ο μοναδικός τρόπος να αντιπαλέψουμε αυτά τα αρνητικά συναισθήματα είναι να βυθιστούμε ακόμα πιο βαθιά στη μικρή μας οθόνη και τα θρίλερ.

Η ομοιοπαθητική τηλεοπτική θεραπεία απαιτεί horror σειρές που σκεπάζουν με το σκοτάδι τους, το σκοτάδι που κυοφορείται εκεί έξω. Αν, λοιπόν, διψάς για λίγο αγνό ανόθευτο τρόμο, το Netflix στον προσφέρει απλόχερα και σε μεγάλες δόσεις. Απλά χρειάζεται να διαλέξεις σωστά για να μη χάσεις τον χρόνο σου. Η λίστα που ακολουθεί μπορεί να σε βοηθήσει.

You

http://youtu.be/ga1m0wjzscU

Οι serial killers βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή μάχης του Χόλιγουντ για περισσότερα εισιτήρια και views, ο Joe Goldberg (Penn Badgley) όμως δεν είναι ακριβώς ο μανιακός δολοφόνος που έχεις συνηθίσει: Απλός, κομψός, πρότυπο καλού παιδιού από τη μία, και από την άλλη τρομερός και φοβερός stalker που σκοτώνει τους ερωτικούς του αντίζηλους. Δε θα ήθελες να μπλέξεις μαζί του.

The Walking Dead

http://youtu.be/sfAc2U20uyg

Η φοβερή επιτυχία της σειράς έχει καλύψει την αντίστοιχη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε μέσα από τα χρόνια το ομώνυμο κόμικ του Robert Kirkman. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ακόμα και αν πολλές φορές το σενάριο έμοιαζε να ξεχειλώνει, το The Walking Dead παραμένει η επιτομή του zombapocalypse και δίκαι μπαίνει στις κορυφαίες horror -και όχι μόνο- σειρές της δεκαετίας.

Dark

http://youtu.be/KKrUCZ4h9cw

Το αντίπαλο δέος του Stranger Thing., όπου οι νεαροί έφηβοι παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο στην εξέλιξη και των δύο ιστοριών, έχει μία πολύ βασική διαφορά από τον Αμερικανό ομόλογό του: Αντί να ρίχνει το βάρος του στη νοσταλγία, επικεντρώνεται στη δημιουργία ενός απειλητικού κλίματος που σιγά σιγά βάφει με σκοτάδι κάθε σπιθαμή της σειράς.

Mindhunter

http://youtu.be/cKMMpCuK3bA

Καθόλου άδικα, θεωρείται πρωτίστως μία αστυνομική σειρά. Ξέχνα όμως τους μυστικούς πράκτορες με το αλάνθαστο κριτήριο και τις φονικές ικανότητες που μάχονται ενάντια σε τρομοκράτες. Το έργο αυτών εδώ των πρακτόρων του FBI έχει να κάνει με τα χειρότερα τέρατα όλων των εποχών. Serial killers που θα έκαναν τον Φρανκενστάιν και τον Δράκουλα να το βάλουν στα πόδια, πραγματικούς δολοφόνους που έγραψαν τη δική τους αιματηρή ιστορία πάνω στο σώμα της αμερικανικής κοινωνίας.

The Haunting of Hill House

http://youtu.be/VxEEGi9V0kI

Ένα στοιχειωμένο σπίτι, οικογενειακά μυστικά που τρομάζουν, γοτθική ατμόσφαιρα. Μπορεί το σενάριο να ακούγεται χιλιοπαιγμένο, η σειρά όμως καταφέρνει να σερβίρει ένα παλιό πιάτο γεμάτο φρέσκο, ανόθευτο τρόμο. Αν σου αρέσει αυτό το μοτίβο, προχώρα χωρίς φόβο, θα σου φανεί αριστούργημα.

The Alienist

http://youtu.be/YtzgFRBvRy8

Στη Νέα Υόρκη του 1896, ένας μανιακός δολοφόνος σκοτώνει με φρικιαστικό τρόπο αγόρια που πουλούν το κορμί τους. Η σειρά πατάει στα χνάρια της ιστορίας του Τζακ του Αντεροβγάλτη ενώ ο τρόμος που παραμονεύει κάτω από τις λάμπες υγραερίου γίνεται ακόμα πιο έντονος λόγω των πολύ καλών ερμηνειών ενός cast που το λες και λαμπρό ( Daniel Brühl, Luke Evans, Dakota Fanning).

Castelvania

http://youtu.be/cYNGDUIBUhE

Και για το τέλος της λίστας κάτι τελείως διαφορετικό: Ένα anime με τη σεναριακή υπογραφή του μετρ των κόμιξ, Warren Ellis. O κλασικός μύθος του βρικόλακα περασμένος μέσα από το φίλτρο της αισθητικής του κλασικού και ομώνυμου video game από τα 90s, δείχνει στην αρχή επιφανειακός και σχεδόν παιδικός – στη συνέχεια, όμως, μεταμορφώνεται σε ένα τρενάκι του τρόμου γεμάτο ενήλικες φαντασιώσεις και τραύματα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να διαβάσεις εδώ, ενώ καλό θα ήταν να αποφύγεις τη σειρά του Dracula του Netflix, μιας και είναι τόσο κακή που ο μοναδικός τρόπος να τρομάξεις είναι από τα ίδια σου τα… γέλια.

 

Mε πληροφορίες από esquire

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved