O αθεράπευτα cool Marlon Brando – Μία ματιά στο στυλ του εμβληματικού style icon

POP UP TEAM
/
6 Ιουλίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Ποιες είναι οι εικόνες που σχηματίζεις στο μυαλό σου όταν ακούς Marlon Brando; Εκείνη του μυστακοφόρου μεσήλικα “Νονού” με το σμόκιν και το τριαντάφυλλο στο πέτο ή μήπως εκείνη η ασπρόμαυρη του απόμακρου, νάρκισσου νεαρού με τη λευκή φανέλα ή η άλλη με το biker jacket και την τραγιάσκα; Οι κινηματογραφικές αναφορές στο πρόσωπο του Αμερικανού ηθοποιού – θρύλου είναι αμέτρητες, συνθέτοντας την πολύπλευρη προσωπικότητά του: Εργασιομανής, τελειομανής και στοχαστικός, αλλά και αντισυμβατικός, επιδειξιομανής, επιρρεπής σε λάθη και πάθη.

marlom2

Γεννήθηκε στις 3 Απριλίου του 1924 και άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 80 ετών την 1η Ιουλίου του 2004, στο Ιατρικό κέντρο Ρόναλντ Ρίγκαν του UCLA στο Λος Άντζελες, λόγω αναπνευστικής ανεπάρκειας – έπασχε από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και καρκίνο του ήπατος.

marlon3

marlonbra

“Καλός ηθοποιός είναι o απρόβλεπτος επί σκηνής/οθόνης ηθοποιός”, είναι μία από τις δημοφιλείς ατάκες του. “Αυτός που δεν δίνει την ευκαιρία στο κοινό να μπορεί να μυριστεί την επόμενη κίνησή του. Που το εκπλήσσει κάθε φορά. Το στοιχείο του απρόβλεπτου άλλωστε πάντα θα ασκεί μία απίστευτη γοητεία πάνω μας”. Αυτό το στοιχείο της έκπληξης αντιπροσώπευε όχι μόνο την υποκριτική του μέθοδο, αλλά και το προσωπικό του στυλ, που δεν ακολουθούσε τις συμβάσεις και τα κλισέ της εποχής. Ήταν άγριο, αναζωογονητικό, ο ορισμός του cool.

marlon5

 

Με πληροφορίες από esquire

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved