Η υπέροχη Κέιτ Μπλάνσετ σε βίντεο εμπνευσμένο από τον Έλληνα φιλόσοφο Γαληνό

POP UP TEAM
/
17 Σεπτεμβρίου, 2020

Η ηθοποιός ενσαρκώνει με τον δικό της τρόπο τους 4 βασικούς, ανθρώπινους χαρακτήρες σύμφωνα με τον μεγάλο, Έλληνα φιλόσοφο.

Eίναι ένα από τα πρόσωπα των ημερών καθώς είναι η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας. Η υπερταλαντούχα Κέιτ Μπλάνσετ ήταν, είναι και θα είναι μία από τις πιο σαγηνευτικές ηθοποιούς του Χόλιγουντ.

Αυτή τη φορά, όμως, δοκιμάζει κάτι διαφορετικό, συνεισφέροντας με τον δικό της τρόπο στην εικαστική δουλειά του video artist Μarco Brambilla.

Με τίτλο «Οι τέσσερις ιδιοσυγκρασίες» (The Four Temperaments), το video installation του Brambilla βάζει τη Μπλάνσετ να ερμηνεύει τους τέσσερις ανθρώπινους χαρακτήρες, έτσι όπως τους όρισε ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Γαληνός: τον Αιματώδη (δηλαδή τον αισιόδοξο και εξωστρεφή), τον Χολερικό (δηλαδή τον επιθετικό και δραστήριο), τον Μελαγχολικό και τον Φλεγματικό. 

Οι τέσσερις διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες αντιπροσωπεύονται από τέσσερα, διαφορετικά χρώματα, το κόκκινο, το μπλε, το πράσινο και το κίτρινο. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Γαληνό, ο αιματώδης «μιλά τη γλώσσα των ανθρώπων και της διασκέδασης», ο χολερικός τη γλώσσα «της δύναμης και του ελέγχου», ο φλεγματικός «της ηρεμίας και της αρμονίας» και ο μελαγχολικός της «τελειότητας και της τάξης».

Έτσι, το βίντεο του Brambilla δίνει μια ευκαιρία στην ηθοποιό να επιδείξει το υποκριτικό της εύρος. Ο θεατής βλέπει ταυτόχρονα μπροστά του τους τέσσερις χαρακτήρες να του απευθύνονται λέγοντάς του «Σ’ αγαπώ» και «Δε σ’ αγαπώ», δυο δηλώσεις που αλληλοκαλύπτονται και αλληλεπιδρούν ταυτόχρονα.

Η πρεμιέρα του έργου «Οι τέσσερις ιδιοσυγκρασίες» έγινε στο Βερολίνο στις 11 Σεπτεμβρίου, ωστόσο είναι διαθέσιμο για download ως έργο επαυξημένης πραγματικότητας μέσα από την εφαρμογή Acute Art, που φιλοξενεί και άλλα έργα καλλιτεχνών όπως οι Marina Abramović, Olafur Eliasson, Ai Weiwei, Mark Leckey, Anish Kapoor και άλλων. Μάλιστα, ο δημιουργός του έργου Marco Brambilla δούλεψε πρόσφατα και μαζί με τη Marina Abramović στην εντυπωσιακή της όπερα «Οι 7 θάνατοι της Μαρίας Κάλλας».

Το installation «The Four Temperaments» θα παραμείνει στη γκαλερί Michael Fuchs του Βερολίνου μέχρι τις 14 Νοεμβρίου 2020.

 

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved