Ρόμπιν Ουίλιαμς: Η τελευταία συνέντευξη που έδωσε πριν από την αυτοκτονία του

POP UP TEAM
/
28 Σεπτεμβρίου, 2020

Ντυμένος στα λευκά, με μια θλιμμένη ή μάλλον παραιτημένη έκφραση στο πρόσωπό του, ο Ρόμπιν Ουίλιαμς, ο αγαπημένος ηθοποιός εκατομμυρίων ανθρώπων από όλο τον πλανήτη, μοιάζει με άγγελο, με ένα πλάσμα που έχει ήδη εγκαταλείψει, κατά κάποιον τρόπο, τον δικό μας κόσμο.

Σε μια συνέντευξη που φέρεται να είναι η τελευταία πριν από την αυτοκτονία του, στα 63 του χρόνια, μιλάει για έναν ρόλο του. Όμως ίσως δεν έχει τόση σημασία το περιεχόμενο των λεγόμενών του, όσο ο τρόπος με τον οποίο τα λέει, καθώς δίνει την εντύπωση ότι έχει αποστραγγιστεί από μέσα του κάθε ίχνος χαράς.

«Η μητέρα μου ήταν από τον Νότο, από ένα μέρος που νόμιζα ότι ήταν στη Λουιζιάνα, μέχρι που κάποιος μου είπε ότι είναι στον Μισισιπή. […] Ο κόσμος έχει ξεχάσει πώς ήταν πριν από 60 ή 50 χρόνια. […] Αυτός είναι ο σκοπός του σεναρίου, να σου θυμίσει πώς ήταν, πόσο βίαια ήταν, τις αλλαγές που έκαναν διαφορετικοί πρόεδροι προσπαθώντας να μας σύρουν στον 20ο αιώνα και μετά στον 21ο αιώνα». 

Ο Ουίλιαμς, που διακρίθηκε τόσο μέσα από δραματικούς ρόλους όπως στον «Κύκλο των Χαμένων Ποιητών» όσο και μέσα από κωμικούς σαν την «Κυρία Ντάπφαϊρ», έδωσε τέλος στη ζωή του αφού υπέφερε από μια ασθένεια-φάντασμα. Η σύζυγός του, Σούζαν Σνάιντερ, έλεγε ότι βασανίστηκε από ένα «αόρατο τέρας» για μήνες, πριν από τον θάνατό του, που τώρα γνωρίζουμε ότι ήταν η άνοια με σωμάτια Lewy, μια νευροεκφυλιστική νόσος με συμπτώματα όπως διαταραχές συγκέντρωσης και μνήμης, οπτικές ψευδαισθήσεις (στο 60-70% των ασθενών), βραδύτητα στις κινήσεις, τρέμουλο και διαταραχές στον ύπνο. Παρόλο που μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν άγνωστη ασθένεια, σήμερα θεωρείται η τρίτη πιο συνηθισμένη μορφή άνοιας μετά την νόσο Αλτσχάιμερ και την αγγειακή άνοια.

Δείτε την τελευταία συνέντευξη του Ρόμπιν Γουίλιαμς:

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved