5 ταινίες υπό το πνεύμα των Χριστουγέννων με LGBTQ+ ιστορίες

POP UP TEAM
/
10 Δεκεμβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Iστορίες αγάπης υπό το πνεύμα των Χριστουγέννων!

Κινηματογραφικές ταινίες που συνδυάζουν τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και αφηγούνται LGBTQ+ ιστορίες.
Στις 25 Νοεμβρίου κυκλοφόρησε η ταινία «Happiest Season» με πρωταγωνίστριες την Κρίστεν Στιούαρτ (γνωστή από τον ρόλο της ως Μπέλλα Σουάν στο «Twillight») με την Καναδή ηθοποιό Μακένζι Ντέιβις που υποδύονται ένα ομόφυλο ζευγάρι και θεωρείται η πρώτη χριστουγεννιάτικη ταινία που παρουσιάζει μια καθαρά ομοφυλοφιλική ιστορία. Ωστόσο, και πριν από το «Happiest Season» έχουν προηγηθεί κι άλλες ταινίες, στις οποίες η υπόθεση εκτυλίσσεται γύρω από γκέι κι αμφιφυλόφιλους χαρακτήρες.

Ειδικότερα, το 2020 είναι μια χρονιά που πολλά δίκτυα, όπως το Netflix, παρουσιάζουν πολλές ταινίες με πυρήνα το πνεύμα των Χριστουγέννων σε συνδυασμό με «διαφορετικές» ιστορίες αγάπης. 

HAPPIEST SEASON (2020)
Η Κρίστεν Στιούαρτ υποδύεται την νεαρή Άμπι που μισεί τα Χριστούγεννα από τότε που πέθαναν οι γονείς της. Βρίσκεται σε σχέση με την Χάρπερ (Μακένζι Ντέιβις) και σχεδιάζει να της κάνει πρόταση γάμου. Το σχέδιο της ανατρέπεται όταν μαθαίνει ότι οι γονείς της Χάρπερ δε γνωρίζουν την πραγματική σεξουαλική ταυτότητα της κόρης τους. Ουσιαστικά, η ταινία διερευνά τον χαρακτήρα της Χάρπερ που τελικά αποδεικνύεται αρκετά γενναία, καθότι αποκαλύπτει στην οικογένεια της την περίοδο των Χριστουγέννων ότι είναι ομοφυλόφιλη. Μαζί τους παίζουν η Μέρι Χόλαντ ως Τζέιν και η βραβευμένη με Όσκαρ Μέρι Στίνμπεργκεν ως μητέρα της Χάρπερ. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 25 Νοεμβρίου του 2020 στο δίκτυο Hulu.

http://youtu.be/h58HkQV1gHY

MAKE THE YULETIDE GAY (2009)
Πρωταγωνιστές της συγκεκριμένης ταινίας είναι ο Καναδός Αντάμο Ρουγκιέρο που υποδύεται τον Νέιθαν, γνωστός από τη σειρά «Degrassi:Η επόμενη γενιά», καθώς και ο Κιθ Τζόρνταν (Όλαφ). Η υπόθεση είναι παρόμοια με εκείνης του «Happiest Season». Η οικογένεια του Νέιθαν μαθαίνει ότι είναι γκέι λίγο πριν τα Χριστούγεννα, γεγονός που τον απομακρύνει από το σπίτι του και τον ωθεί να περάσει τις διακοπές μαζί με τον σύντροφο του και την οικογένεια του. Ωστόσο, οι γονείς του Όλαφ αγνοούν ότι ο γιος τους είναι γκέι, διότι εκείνος φοβάται να το αποκαλύψει, μήπως και τον απορρίψουν. Πρόκειται, λοιπόν, για μια ρομαντική κομεντί στην οποία κυριαρχεί η αγάπη δύο αντρών που είναι δυνατή και εκφράζεται με έναν πολύ συναισθηματικό τρόπο, νικώντας οποιονδήποτε φόβο και ενδοιασμό.

http://youtu.be/So0vbE2BvFw

THE CHRISTMAS HOUSE (2020)

Το «Christmas House» αποτελεί την πρώτη απόπειρα της τηλεοπτικής εταιρείας Hallmark να δημιουργήσει ένα Χριστουγεννιάτικο έργο με βασικό ζευγάρι δύο γκέι άντρες. O Τζόναθαν Μπένετ (γνωστός από τον ρόλο του ως Άαρον Σάμιουελς στα «Κακά Κορίτσια») υποδύεται τον Μπράντον που είναι παντρεμένος με τον Τζέικ (Μπράντον Χάρντερ), με τον οποίον προσπαθούν να υιοθετήσουν παιδί, αλλά δεν τα έχουν καταφέρει. Στο μεταξύ, λίγο πριν τα Χριστούγεννα γυρίζουν στο πατρικό σπίτι του Μπράντον, προκειμένου να αναβιώσουν την παλιά Χριστουγεννιάτικη παράδοση της οικογένειας του, δηλαδή να στολίσουν το σπίτι – μέσα και έξω – όσο πιο Χριστουγεννιάτικα γίνεται. Τέλος, αξιοσημείωτο είναι ότι η ταινία θίγει ένα πολύ κρίσιμο θέμα, εκείνο της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

http://youtu.be/fw3mqn3yah8

LET IT SNOW (2019)
Η συγκεκριμένη ταινία πραγματεύεται όχι μια, αλλά τέσσερις διαφορετικές ερωτικές ιστορίες, εκ των οποίων η μία επικεντρώνεται σε ένα ζευγάρι λεσβιών. Πιο συγκεκριμένα, τα δύο κορίτσια (Άνα Ακάνα ως Κέρι και Λιβ Χιούσον ως Ντόρι) πέρασαν μια ολόκληρη ημέρα μαζί, αλλά όταν η Κέρι προσπαθεί να εκδηλώσει δημόσια τα συναισθήματα της στην Ντόρι, εκείνη την απορρίπτει και την αγνοεί. Το «Let It Snow» είναι μια πρωτότυπη παραγωγή του Netflix, που οι συγκεκριμένες ηρωίδες αν και δεν έχουν happy end ως ζευγάρι, όλοι οι χαρακτήρες, ωστόσο, έχουν το τέλος που τους αξίζει.

http://youtu.be/pitxxQYZcug

HOLIDAY HEART (2000)
Ο Βινγκ Ρέιμς (γνωστός από την συμμετοχή του στο «Pulp Fiction» ως Μάρσελους Γουάλας) υποδύεται τον Χόλιντει Χαρτ, έναν γκέι άντρα που εργάζεται ως drag queen σ’ ένα κλαμπ στο Σικάγο. Είναι ταλαντούχος, σκληρός, αλλά και πολύ πιστός Χριστιανός, παρόλο που είναι ομοφυλόφιλος. Μετά τον θάνατο του συντρόφου του, παραμονή Χριστουγέννων συναντά την τοξικομανή, άστεγη Γουάντα (Άλφρι Γούνταρντ) μαζί με την κόρη της Νίκη (Τζέσικα Ρέινολντς), αποφασίζει να τη βοηθήσει οικονομικά και να τη μεγαλώσουν μαζί. Πρόκειται για μια δραματική ταινία, που αν και δεν πραγματεύεται τον έρωτα δύο γκέι ατόμων, αναφέρεται στην ιστορία ενός γενναίου συναισθηματικά ομοφυλόφιλου άνδρα που γίνεται πατρική φιγούρα για το 12χρονο κορίτσι.

http://youtu.be/4Q5uyoE0Hm4

 

 

«Πηγή: Athens voice- https://www.athensvoice.gr/culture/cinema/693412_5-hristoygenniatikes-tainies-me-lgbtq-istories»

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved