3 πολύ καλές ταινίες που μπορείτε να δείτε δωρεάν στο ΕΡΤflix

POP UP TEAM
/
7 Ιανουαρίου, 2021

Τρεις ταινίες (ανάμεσα σε άλλες) που πολύ θα ήθελε να έχει το Netflix στη δική του ταινιοθήκη- και τις οποίες, θυμίζουμε, μπορείτε να δείτε δωρεάν στην πλατφόρμα του ertflix. 

1) «Ο θάνατος του Ιερού Ελαφιού», του Γιώργου Λάνθιμου

Μια επιτυχημένη μεγαλοαστική οικογένεια ζει την επιτομή του αμερικανικού ονείρου, όμως χάνει την ησυχία της όταν ένας πιτσιρικάς, που είναι εμμονικός με τον «μπαμπά» (η ταινία μας αποκαλύπτει σιγά-σιγά τι πραγματικά συμβαίνει μεταξύ τους) γίνεται απίστευτα φορτικός και, τελικά, η παρουσία του κάνει την ίδια την ασφάλεια της οικογένειας να απειλείται.

Ο Κόλιν Φάρελ και η Νικόλ Κίντμαν είναι υπέροχοι στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και το σενάριο των Λάνθιμου-Φιλίππου είναι μακράν το καλύτερο που έχουν παραδώσει στην πασπαλισμένη με χρυσόσκονη καριέρα τους, γι’ αυτό και, θυμίζουμε, κέρδισε δικαίως το βραβείο σεναρίου στο 70ο Φεστιβάλ των Καννών.

2) “Dallas Buyers Club”, του Ζαν–Μαρκ Βαλέ

Όταν, το 1985, διαγιγνώσκεται θετικός στον HIV, ο Τεξανός Ρον Γούντρουφ μαθαίνει πως έχει μόνον ένα μήνα ζωής. Αρνούμενος να αποδεχτεί την εκτίμηση των γιατρών, περιορίζει την έκλυτη ζωή του και ξεκινάει μια εκστρατεία για την εφαρμογή εναλλακτικών θεραπειών.

O Ζαν-Μαρκ Βαλέ φτάνει στο απόγειο της (άνισης, είναι η αλήθεια) φιλμογραφίας του, με αυτή την ταινία-σπουδή για το πώς πρέπει να είναι ο ανεξάρτητος αμερικάνικος κινηματογράφος.

Το “Dallas Buyers Club” χορεύει γύρω από τον φιλμικό θάνατο με περίσσια χάρη, έχει να πει πράγματα που απασχολούν όλους μας, και το κάνει σε έναν σπάνιο συνδυασμό «ποιοτικής» ταινίας/ ψυχαγωγίας.

3) «Ήμασταν κάποτε στρατιώτες», του Ράνταλ Γουάλας

Η αληθινή ιστορία του σκληροτράχηλου συνταγματάρχη Χαλ Μουρ και της δυναμικής του ηγεσίας σε μια στρατιωτική μονάδα, κατά τις πρώτες μέρες του πολέμου του Βιετνάμ.

Παγιδευμένος με 400 άντρες στη μέση της ζούγκλας, περικυκλώνεται από 2.000 Βιετκόνγκ. Η απειρία και το νεαρό της ηλικίας τους δεν θα τους εμποδίσουν να δείξουν απύθμενο κουράγιο και να λάβουν μέρος σε μια ανηλεή μάχη 100 και πλέον ωρών.

http://youtu.be/qaOl-Z8iWlA

 

Με πληροφορίες από menshouse.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved