John Carpenter: Όταν το Hollywood απέκτησε τον δικό του Άρχοντα του Σκότους

POP UP TEAM
/
8 Φεβρουαρίου, 2021

Όταν ξεκίνησε την καριέρα του, οι εταιρείες παραγωγής τον έλεγαν «περίεργο». Ήταν ο τύπος που του άρεσε «να παίζει με τα πτώματα». Που οι ταινίες του είχαν περισσότερο αίμα από όλα τα splatter μαζί. Που προτιμούσε να γράφει ο ίδιος την μουσική για αυτές, έτσι ώστε να είναι σίγουρος πως έχει πιάσει την κατάλληλη ατμόσφαιρα χωρίς να αλλάζει τους συνθέτες σαν τα πουκάμισα.

Όταν το Hollywood απέκτησε τον δικό του Άρχοντα του Σκότους.

Οι περισσότερες ταινίες που έχει κάνει στην καριέρα του τα έκαναν μαντάρα εισπρακτικά, αλλά συνεχίζουν να πουλάνε μέχρι και σήμερα αγγίζοντας την ταυτότητα των κλασσικών καλτ. Η «κατάρα» αυτή έχει όνομα.

Λέγεται John Carpenter και σήμερα έκλεισε τα 73.

Μπορεί να είναι γνωστός ως Master of Horror, αλλά είναι υπεύθυνος και για ένα πλήθος ταινιών που ακροβατούν μεταξύ περιπέτειας και θρίλερ. Μετά από 45 και βάλε χρόνια στη κινηματογραφική βιομηχανία, εμείς οι νεότεροι καταλήγουμε σε ένα βασικό συμπέρασμα: ότι ο κόσμος στα 70s δεν ήταν έτοιμος για τον John Carpenter. Εμείς όμως τον μάθαμε, τον αγαπήσαμε και όσο περνούν τα χρόνια αναγνωρίζουμε τα μαργαριτάρια ενός δικού του ξεχωριστού σινεμά, μακριά από την κλασσικούρα και την βαρετή Χολιγουντιανή συνταγή. Χρόνια πολλά Άρχοντα του Σκότους.

1. Escape from New York

http://youtu.be/ckvDo2JHB7o

2. Assault on Precinct 13

http://youtu.be/7wnAjYDVObs

3. Big Trouble in Little China

http://youtu.be/592EiTD2Hgo

4. The Thing

http://youtu.be/p35JDJLa9ec

5. Halloween

http://youtu.be/xHuOtLTQ_1I

 

 

Με πληροφορίες από Ratpack.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved