Pistol: Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Danny Boyle ετοιμάζει νέα σειρά για τους Sex Pistols

ΗΛΙΑΝΑ ΠΑΠΑΠΑΝΟΥ
/
4 Μαρτίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Μια νέα σειρά με θέμα το διάσημο πανκ συγκρότημα των Sex Pistols θα κάνει σύντομα πρεμιέρα στο δίκτυο της streaming πλατφόρμας FX από τον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη Danny Boyle.

Η σειρά θα διηγηθεί την πορεία του συγκροτήματος στη μουσική σκηνή των 70s καθώς και την προσωπική ζωή των μελών του, με επίκεντρο τον κιθαρίστα Steve Jones.Τα γυρίσματα της νέας σειράς έχουν ήδη αρχίσει στο Λονδίνο και θα περιλαμβάνονται έξι επεισόδια. Στα επεισόδια αυτά θα μπορούμε να μάθουμε την ιστορία του κιθαρίστα των Sex Pistols, Steve Jones, με βάση το βιβλίο για τη ζωή του με τίτλο “Lonely Boy: Ιστορίες από έναν Sex Pistol”.Το “Pistol” δημιουργήθηκε από τον Craig Pearce, και θα σκηνοθετηθεί από τον Danny Boyle (Trainspotting), με σενάριο γραμμένο από τον Pearce και τον Frank Cottrell Boyce.

Η σειρά αναμένεται να κάνει πρεμιέρα το 2022 στο FX.

PISTOL 0002 1

 

Ο Thomas Brodie-Sangster (“Το Γκάμπιτ της Βασίλισσας”) και η Talulah Riley (“Westworld”) εντάχθηκαν στο καστ της σειράς του Ντάνι Μπόιλ “Pistol” και θα υποδυθούν τον μάνατζερ του συγκροτήματος Malcolm McLaren και τη θρυλική σχεδιάστρια μόδας και φιλενάδα του, Vivienne Westwood.

Ο Malcolm McLaren ήταν γνωστός ως μουσικός, μάνατζερ του συγκροτήματος αλλά και ιδιοκτήτης της μπουτίκ της Chelsea του Λονδίνου “Let it rock” που αργότερα μετονομάστηκε σε “Sex”. Στη μπουτίκ αυτή ο McLaren πουλούσε rock n’ roll δίσκους, ραδιογραμμόφωνα και πολύ ιδιαίτερα ρούχα σε πανκ στυλ, τα οποία σχεδίαζε η φιλενάδα του Vivienne Westwood. Με αυτά τα ρούχα το ζευγάρι έντυνε τους Sex Pistols, και τους New York Dolls στις συναυλίες τους τη δεκαετία του 70.

 

 

Ο Brodie-Sangster θα παίξει τον Μάλκολμ ΜακΛάρεν και η Talulah Riley τη σχεδιάστρια μόδας Βίβιαν Γουέστγουντ. Στη σειρά πρωταγωνιστεί ο Τόμπι Γουάλας (“Babyteeth”) ως Στιβ Τζόουνς, ο Άνσον Μπουν (“Blackbird”) ως Τζον Λίντον, o Λούις Πάρτριτζ (“Enola Holmes”) ως Sid Vicious και o Τζέικομπ Σλέιτερ ως Paul Cook. Το καστ περιλαμβάνει επίσης τη Μέιζι Ουίλιαμς (“Game of Thrones”) ως το πανκ είδωλο Τζόρνταν, τον Ντύλαν Λιουέλιν (“Derry Girls”) ως Γουόλι Νάιτινγκεϊλ, τη Σίντνεϊ Τσάντλερ (“Don’t Worry Darling”) ως Κρίσι Χάιντ και την Έμμα Άπλετον (“The Witcher”) ως Νάνσι Σπούγκεν.

Tο “Pistol” μετακινείται από τις δημόσιες κατοικίες του Δυτικού Λονδίνου, στο διαβόητο κατάστημα της Kings Road ‘SEX’ της Vivienne Westwood και του Malcolm McLaren, και από εκεί στη διεθνή διαμάχη που προέκυψε έπειτα από τη κυκλοφορία του “Never Mind the Bollocks”, το οποίο συχνά αναφέρεται ως ένα από τα πιο σημαντικά άλμπουμ όλων των εποχών. Το single του συγκροτήματος “God Save the Queen” απαγορεύτηκε από το BBC και έφτασε στο Νούμερο 1 στα charts του NME και στο Νούμερο 2 στο επίσημα singles charts του Ηνωμένου Βασιλείου, οδηγώντας σε κατηγορίες ότι το τραγούδι κρατήθηκε σκόπιμα μακριά από την κορυφαία θέση, λόγω του έντονου αντιστασιακού χαρακτήρα του απέναντι στη μοναρχία της Βρετανίας. Για πρώτη φορά στην ιστορία των charts, το κομμάτι ήταν καταχωρημένο ως κενό, για να αποφευχθεί η προσβολή της μοναρχίας.

Φανταστείτε να εισβάλλετε στον κόσμο του ‘The Crown’ και του ‘Downton Abbey’ με τους φίλους σας και να φωνάζετε τα τραγούδια σας και την οργή σας σε όλους αυτούς τους αντιπροσώπους“, ανέφερε προηγουμένως ο Boyle σε δήλωσή του.

Αυτή είναι η στιγμή που η βρετανική κοινωνία και ο πολιτισμός άλλαξαν για πάντα. Είναι το σημείο όπου πυροδοτήθηκε η βρετανική κουλτούρα ‘του δρόμου’, όπου οι απλοί νέοι άνθρωποι ξέσπασαν την οργή τους ενάντια στον συντηριτισμό της εποχής και δημιούργησαν τη δική τους μόδα. Εκείνη την εποχή είτε τους φοβόσουν, είτε τους ακολουθούσες στην επανάστασή τους.

 

pistolsshow 696x442

 

Στο κέντρο των Sex Pistols δεν ήταν ο ακραίος frontman John Lydon, ούτε ο προκλητικός Sid Vicious, αλλά ένας γοητευτικός νεαρός που ήταν αναλφάβητος και κλεπτομανής, ήρωας για την εποχή, ή και αντιήρωας θα λέγαμε, ο Steve Jones, ο οποίος έγινε ο 97ος μεγαλύτερος κιθαρίστας όλων των εποχών σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone.

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved