BADAREN, μία μικρού μήκους κωμωδία από τη Σουηδία

POP UP TEAM
/
4 Μαρτίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Στο BADAREN, που διαδραματίζεται στη Σουηδία, δύο αστυνομικοί εισέρχονται σε ένα κολυμβητήριο, ζητάνε από έναν άνδρα να σταματήσει το μπάνιο του και να βγει από τη πισίνα όπου βρίσκεται ώστε να συλληφθεί.

Στη συνέχεια, ο τελευταίος δεν υπακούει, τα αστυνομικά όργανα δεν κάνουν κάτι, γιατί μάλλον δεσμεύονται από συγκεκριμένους κανόνες οι οποίοι καθορίζουν το πλαίσιο εργασίας τους, και, τελικά, μετά από πολλές στιγμές αμηχανίας, η σύλληψη του καταζητούμενου προσώπου δε γίνεται πράξη, καθώς αυτό το σκάει από το χώρο στον οποίο λαμβάνει χώρα η παραπάνω ιστορία με έναν ανέλπιστο τρόπο.

Σε αυτό το μικρού μήκους film του Jonatan Etzler (https://etzler.se/Swimmer) ο θεατής μπορεί να απολαύσει τον Pontus Liedberg, που με τις αλλόκοτες γκριμάτσες του θυμίζει τον Rowan Atkinson, όταν αυτός υποδύεται το Mr. Bean. Επίσης, μπορεί να δει τα ωραία πλάνα της υπεύθυνης φωτογραφίας Nea Asphäll (https://www.neaasphall.com/), τα καθαρά χρώματα του Martin Steinberg και τα όμορφα γραφικά και την αφίσα της Alba Lange (https://www.albalange.com/titles-logos).

Το έργο έχει υποστηριχθεί κατά τη διάρκεια της παραγωγής του από το Swedish Film Institute (https://www.filminstitutet.se/en/), έλαβε πρόσφατα το βραβείο κωμωδίας Fernand Raynaud στο Festival Μικρού Μήκους Ταινιών Clermont-Ferrand (https://www.clermont-filmfest.org/en/) και προβλήθηκε δωρεάν, αυτή την περίοδο, για περιορισμένο αριθμό ατόμων, στη σελίδα Festival Scope στο διαδίκτυο (https://www.festivalscope.com/film/badaren-swimmer/). Μακάρι κάποια στιγμή να συμπεριληφθεί στα προγράμματα ελληνικών κινημαματογραφικών festivals για να το γνωρίσει και το ελληνικό κοινό.

Κώστας Καγκελίδης

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved