NY Times: Τέλος ο Pepe Le Pew, ο ασβός των Looney Tunes, καθώς προάγει την κουλτούρα του βιασμού

POP UP TEAM
/
10 Μαρτίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Ο Pepe Le Pew, ο ασβός των Looney Tunes με την επιθετικά σεξουαλική συμπεριφορά, δε θα ξανά εμφανιστεί σε κανένα από τα μελλοντικά πρότζεκτ της Warner Bros, καθώς «προάγει την κουλτούρα του βιασμού».

Ο «ερωτιάρης» ασβός, που συστήθηκε στο κοινό για πρώτη φορά το 1945, δεν θα εμφανιστεί στην επερχόμενη ταινία «Space Jam: A New Legacy» της Warner Bros. TV και σε κανένα άλλο μελλοντικό πρότζεκτ της εταιρείας.

Προβληματισμό έχει προκαλέσει σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, το tweet του δημοσιογράφου Charles M. Blow των New York Times, όπου σε άρθρο του στο website της εφημερίδας, αναφέρει πως ο ρατσισμός πρέπει να εξορκιστεί από τον πολιτισμό, ειδικά αυτός που περιλαμβάνεται στην παιδική κουλτούρα, όπου ανήκουν και τα κινούμενα σχέδια. Ο αρθρογράφος υποστήριξε ότι ο Pepe Le Pew, που εμφανίζεται σε διάφορα καρτούν να φιλά επιθετικά και να αγκαλιάζει γυναικείους χαρακτήρες ενάντια στη θέλησή τους, «προάγει την κουλτούρα του βιασμού».

Μερικά από τα πρώτα κινούμενα σχέδια που μπορώ να θυμηθώ περιλάμβαναν τον Pepé Le Pew, ο οποίος ομαλοποίησε την κουλτούρα των βιασμών.” Στο tweet που μοιράστηκε με τους ακολούθους του περιγράφει λεπτομερώς το πώς διαφαίνονται στοιχεία που συνάδουν με ρατσιστική συμπεριφορά και παρενόχληση κατά του γυναικείου φύλου ακόμη και όταν πρόκειται για ζώο.

Ο δημοσιογράφος περιγράφει τα όσα εκτυλίσσονται στο βίντεο:

«Οι δεξιοί μπλόγκερ μού θύμωσαν επειδή είπα ότι ο Pepe Le Pew συνέβαλε στην κουλτούρα βιασμού.”

Ας δούμε λοιπόν τι κάνει εδώ:

1. Αρπάζει/φιλάει ένα κορίτσι/μια άγνωστη, επανειλημμένα, χωρίς συναίνεση και παρά τη θέλησή της

2. Εκείνη δίνει μάχη για να του ξεφύγει αλλά εκείνος δεν την απελευθερώνει.

3. Κλειδώνει την πόρτα για να την εμποδίσει να αποδράσει.

«Αυτό βοήθησε να μάθουν τα αγόρια πως το “όχι” δεν σημαίνει στην πραγματικότητα “όχι”, πως ήταν μέρος “παιχνιδιού”», έγραψε μεταξύ άλλων στο Twitter. «Δίδαξε ότι το να ξεπερνάς τις κοπιαστικές, ακόμη και σωματικές αντιστάσεις μιας γυναίκας, ήταν φυσιολογικό, αξιολάτρευτο, αστείο. Δεν έδωσαν καν στη γυναίκα τη δυνατότητα να μιλήσει», πρόσθεσε.

http://youtu.be/svZdNI8aQns

Η αλήθεια είναι πως βλέποντας το βίντεο μπορεί κανείς να παρατηρήσει αυτά που περιγράφει ο δημοσιογράφος στο tweet του. Στο πρώτο λεπτό του βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα πως ο ασβός Pepe Le Pew βάζει στόχο το “θήραμά” του και σπεύδει να το κατακτήσει. Στη συνέχεια εκείνη τρέχει να ξεφύγει τρομαγμένη αλλά τον βρίσκει και πάλι μπροστά της. Με φράσεις όπως “εγώ είμαι αγόρι και εσύ κορίτσι, οπότε αυτό μας ενώνει” προσπαθεί απροκάλυπτα να την κρατήσει στην αγκαλιά του και την πολιορκεί χωρίς τη θέλησή της.

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved