Bertha en de Wolfram ένα ντοκιμαντέρ για ένα κορίτσι που αντιμετωπίζει μία σπάνια ασθένεια με όπλο τη ζωγραφική

POP UP TEAM
/
12 Μαρτίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Στο BERTHA EN DE WOLFRAM η Bertha Goovaerts, μία νέα από το Βέλγιο, πάσχει από σπάνια ασθένεια που λέγεται σύνδρομο του Wolfram. Έτσι είναι διαβητική και παρουσιάζει προβλήματα στην όρασή της. Ωστόσο, δεν παραιτείται, πηγαίνει σχολείο, κοινωνικοποιείται και με τη βοήθεια του ζωγράφου Werner Mannaers φτιάχνει πίνακες που πουλάει για να στηρίξει την έρευνα ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της.

Σε αυτό το καλά φτιαγμένο μικρού μήκους ντοκιμαντέρ του Tijs Torfs (https://www.tijstorfs.com), που θυμίζει διαφημιστικό κοινωνικής ευαισθητοποίησης, για ένα άγνωστο στο ευρύ κοινό θέμα, ο θεατής μπορεί να πάρει πληροφορίες για την παραπάνω ασθένεια.

Επίσης, μπορεί να δει τα ωραία σχέδια των Penelope Deltour (https://penelopedeltour.com/bertha-en-de-wolfram-las-belgas-ket-en-doc-ketnet/) και Gert Van Goethem και τα καλά ψηφιακά εφέ των Robin Sinnaeve και Annelies Vaes.

Το film προβλήθηκε δωρεάν, για περιορισμένο αριθμό ατόμων, από το πρόσφατο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (https://online.filmfestival.gr/film/e-mperta-kai-to-bolphram-bertha-and-the-wolfram/), μέσω διαδικτύου, και πριν την προβολή του παρουσιάστηκαν διαφημιστικά spots του προγράμματος Creative Europe της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της COSMOTE TV, Μεγάλου Χορηγού του Φεστιβάλ, και άλλων χορηγών και υποστηρικτών του.

Επιπλέον, έχει λάβει βραβεία από το τελευταίο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας (https://olympiafestival.gr/ta-vraveia-tou-23ou-festival-olybias-kai-tis-20is-camera-zizanio/) και το 37ο Chicago International Children’s Film Festival (https://festival.facets.org/awards-2020).

 

Κώστας Καγκελίδης

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved