Είδαμε το μεγάλου μήκους φιλμ των αδελφών Russo – “Cherry”

POP UP TEAM
/
14 Μαρτίου, 2021

Από τον Κωστή Δ. Μπίτσιο

Cherry”

8/10

Τα αδέλφια Anthony και Joe Russo, ύστερα από δύο Captain America και δύο Avengers, προσφέρουν το πιο σκληρό δράμα της φετινής κινηματογραφικής σεζόν. Το κάνουν μάλιστα με πρωταγωνιστή τον Tom – SpiderMan – Holland. Ο Holland μπορεί να έγινε γνωστός από τον ρόλο του γιου στο The Impossible, αλλά καθιερώθηκε στο ευρύ κοινό ως Peter Parker.

Το ημι-αυτοβιογραφικό βιβλίο του Αμερικανού βετεράνου πολέμου Nico (Nicholas) Walker με τίτλο Cherry (2018) αναφέρεται στις εμπειρίες του συγγραφέα από τον πόλεμο του Ιράκ και στις συνέπειες, που επέφερε στη μετέπειτα ζωή του η ψυχιατρική διαταραχή (PTSD-διαταραχή μετατραυματικού στρες).

Ο τίτλος προέρχεται από την έκφραση «σκάω το κερασάκι/pop the cherry» και αναφέρεται στο χάσιμο της παρθενιάς και εδώ συγκεκριμένα στην πρώτη επαφή του ήρωα με τον θάνατο. Το έργο του Walker διασκευάζει η αδερφή των σκηνοθετών Angela Russo-Otstot και η Jessica Goldberg.

Οι δύο γυναίκες ακολουθούν την λογική του βιβλίου και χωρίζουν το σενάριο σε πρόλογο, πέντε κεφάλαια και επίλογο. Βασικοί ήρωες της πλοκής είναι ο Cherry (Tom Holland) και η Emily (Ciara Bravo). Και οι δύο προσφέρουν καλές ερμηνείες, ενώ η μεταμόρφωση του Holland αποτελεί υποκριτικό κατόρθωμα. Στο πλάι τους ο Jack Reynor (HHhH, Detroit, Sing Street), ο γιος του James Gandolfini Michael (The Deuce), ο Pooch Hall (Ray Donovan), η Jamie Brewer (American Horror Story) και ο Forrest Goodluck (The Revenant).

Το φιλμ περιέχει δύο απίστευτες ληστείες τραπεζών, που αγγίζουν το παράλογο του Breaking Bad, και υπογραμμίζουν την απόγνωση του πρωταγωνιστή.

Οι πολεμικές σκηνές είναι ωραία κινηματογραφημένες και τεχνικά άρτιες. Η φωτογραφία ανήκει στον Newton Thomas Sigel (Three Kings, Da 5 Bloods, Bohemian Rhapsody). Η ταινία βάζει το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της «αμυντικής» πολιτικής των Η.Π.Α.. Η όλη δημιουργία στέκει ως ένα αντιπολεμικό μήνυμα, μαρτυρώντας τα χαμένα χρόνια τόσων νέων της παγκόσμιας υπερδύναμης.

Cherry

Trivia:

-Ο Joe Russo κάνει cameo πέρασμα στο φιλμ.

-Το σάουντρακ ανήκει στον Henry Jackman (1974), ενώ ακούγονται και τα Brand New Day, Into the Mystic, Astral Weeks του Van Morrison, Mean Mistreater (Grand Funk Railroad),

-You’re So Good For Me (Humble Pie), El Watus (Ray Barretto), For Yasgur’s Farm (Mountain) (τραγούδι αναφορά στην Lois Yasgur, 1944-1977, κόρη του Max Yasgur, ιδιοκτήτη της φάρμας, στην οποία διεξήχθη το Φεστιβάλ του Woodstock το 1969)

Disco Inferno (The Trammps) και το σπαρακτικό Vissi d’ arte από την όπερα Tosca (Giacomo Puccini, Luigi Illica, Giuseppe Giacosa)

με την Daniela Dessi (1957-2016).

Το φιλμ παίζεται στο Amazon Prime.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved