Η ταινία «Benedetta», με τις «μοναχές» Βιρζινί Εφιρά και Δάφνη Πατακιά, σαγηνεύει και προκαλεί τις αισθήσεις.

Κυκλοφόρησε το trailer της νέας ερωτικής ταινίας του Πολ Βερχόφεν με τίτλο «Benedetta» που συμμετέχει και η ελληνίδα ηθοποιός Δάφνη Πατακιά.
Σε λίγες βδομάδες ο Ολλανδός σκηνοθέτης Πολ Βερχόφεν κλείνει τα 83 του χρόνια αλλά συνεχίζει να δημιουργεί και να μας δίνει συναρπαστικές ταινίες. Μην ξεχνάμε ότι στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και μέχρι τα μέσα του ’90, ο Πολ Βερχόφεν θεωρείτο σαν ένας από τους πιο δημοφιλείς σκηνοθέτες του Χόλιγουντ, με τεράστιες εμπορικές επιτυχίες όπως το «Βασικό Ένστικτο» και «Ολική Επαναφορά», όπως και τα εξίσου επιτυχημένα –για τους δικούς τους λόγους- φιλμ «RoboCop» (με τεράστια επιρροή μέχρι και σήμερα) και «Showgirls». Μία πραγματικά αξεπέραστη τετράδα ταινιών.

To 1997 σκηνοθέτησε και την ταινία επιστημονικής φαντασίας «Starship Troopers», μία πανάκριβη παραγωγή που δεν μπορείς να πεις ότι πέτυχε εμπορικά και καλλιτεχνικά. Τα επόμενα χρόνια απέκτησε cult status και δύο εντελώς αδιάφορα sequels. Δεν ξέρω τι γνώμη έχει σήμερα ο Βερχόφεν για το «Starship Troopers». Βασισμένο σε βιβλίο του 1959, κάποιοι είδαν το φιλμ ως μία σάτιρα κατά της αμερικανικής πολεμικής βιομηχανίας και εξωτερικής πολιτικής. Είναι και αυτοί, μάλλον οι περισσότεροι, που απλά είδαν μία πολεμική ταινία επιστημονικής φαντασίας, με στρατιώτες να εξολοθρεύουν τεράστια εξωγήινα έντομα.

Πριν λίγες ώρες κυκλοφόρησε το trailer της νέας ταινίας του Πολ Βερχόφεν με τίτλο «Benedetta», ένα φιλμ που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών (6-17 Ιουλίου). Πέντε χρόνια μετά το ερωτικό θρίλερ «Elle» με την Ιζαμπέλ Ιπέρ, ο Βερχόφεν επιστρέφει με μία νέα ερωτική ιστορία, βασισμένη σε αληθινή ιστορία.

 

 

Διαβάστε περισσότερα στην Athensvoice.gr