PJ Harvey – Red Right Hand , από το ‘Peaky Blinders’!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΟΥΓΡΗΣ
/
7 Σεπτεμβρίου, 2022

Από τη σειρά Peaky Blinders.

Το Peaky Blinders είναι βρετανική ιστορική αστυνομική δραματική σειρά που δημιουργήθηκε από τον Στίβεν Νάιτ. Τα γεγονότα της σειράς διαδραματίζονται στο Μπέρμιγχαμ στην Αγγλία και ακολουθούν τη δράση της εγκληματικής συμμορίας με το όνομα Peaky Blinders, στον απόηχο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η φανταστική συμμορία της σειράς είναι ελαφρώς βασισμένη στην αληθινή αστική, νεανική συμμορία με το ίδιο όνομα, η οποία έδρασε στην πόλη από τη δεκαετία του 1880 μέχρι τη δεκαετία του 1910.

Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 12 Σεπτεμβρίου 2013 και προβαλλόταν από το BBC Two μέχρι και τον τέταρτο κύκλο της, ενώ ο πέμπτος και ο έκτος κύκλος προβλήθηκαν από το BBC One. Το Netflix, στα πλαίσια της συμφωνίας με την Weinstein Company και την Endemol, απέκτησε τα δικαιώματα προβολής της σειράς στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον υπόλοιπο κόσμο.

Τον Ιανουάριο του 2021, ανακοινώθηκε πως ο έκτος κύκλος της σειράς θα ήταν και ο τελευταίος και, αντί έβδομου κύκλου, η ιστορία θα ολοκληρωνόταν με μία ταινία μεγάλου μήκους. Το τελευταίο επεισόδιο της σειράς το οποίο και ολοκλήρωσε τον έκτο κύκλο, προβλήθηκε στις 3 Απριλίου 2022.

Έλαβε θετικές κριτικές στο σύνολό της, κυρίως για τις χαρισματικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών της και τη φωτογραφία της, ενώ κάποιοι επέκριναν τις ιστορικές ανακρίβειες που εμπεριέχει.

Και το original>> 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved