David Bowie – Marianne Faithfull, I Got You Babe!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΟΥΓΡΗΣ
/
22 Σεπτεμβρίου, 2022
/

Μοιράσου το ...

Σε συνεργασία με τον David Bowie τραγουδά Sonny and Cher.

Ηχογραφήθηκε για την αμερικανική τηλεόραση στις 19 Οκτωβρίου 1973, παρακάτω είναι μερικά από τα καλύτερα πλάνα του Ντέιβιντ Μπάουι να παίζει ως μέρος ντουέτου.

Το κλιπ δείχνει τον Bowie να συνεργάζεται με την εξίσου εμπνευσμένη και προνοητική Marianne Faithfull για μια διασκευή του “I Got You Babe” των Sonny & Cher . Είναι ένα ένδοξο στολίδι.

Όταν ο Bowie προσεγγίστηκε από τον παραγωγό του NBC, Burt Sugarman, ο οποίος ήθελε να δει τον Starman στην εκπομπή του The Midnight Special, δεν μπορούσε να αρνηθεί την ευκαιρία. Σύμφωνα με πηγές εκείνη την εποχή, ο Μπάουι συμφώνησε, αλλά μόνο αν μπορούσε να έχει τον πλήρη καλλιτεχνικό έλεγχο του συνόλου της ειδικής μιας ώρας, φυσικά, συμφώνησε ο Σούγκαρμαν.

Στη συνέχεια, ο Bowie ξεκίνησε να οργανώνει ένα σόου σε στυλ καμπαρέ με ένα πλήθος παραστάσεων από τη δεκαετία του ’60 σε ένα φουτουριστικό στιλ που διαδραματίζεται στο Marquee Club στο Λονδίνο, που έγινε διάσημο από το Rock & Roll Circus των Rolling Stones. Ο Bowie το ονόμασε “The 1980 Floor Show” ως λογοπαίγνιο για τον τίτλο του τραγουδιού του “1984” που παίχτηκε κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας σειράς τίτλου.

Το κοινό δεν ήταν ακριβώς ‘κανονικό’ και απαρτιζόταν από μέλη του David Bowie Fan Club, τα οποία ξετρελαίνονταν και λαχανιάζονταν καθώς γυρίζονταν σε δύο ημέρες. Με τις συνθήκες στο νυχτερινό κέντρο, το στενό συνεργείο της κάμερας μπορούσε να τραβήξει μόνο από δύο γωνίες. Αυτό σήμαινε ότι οι Bowie and Co. επαναλάμβαναν τα τραγούδια τους ξανά και ξανά, αλλά κατά κάποιο τρόπο απλώς προσθέτει στην απόδοση.

Η Marianne Faithfull προσκλήθηκε στην πραγματικότητα ως μία από τις ρεζέρβες, έτοιμη να κληθεί σε περίπτωση που κάποιος άλλος εγκαταλείψει, αλλά ο Bowie θεώρησε σκόπιμο να τη συμπεριλάβει σε αυτό το κομμάτι. Όσο η ερμηνεία είναι απίστευτη και τα φωνητικά απολαυστικά, η παράσταση στηρίζεται πραγματικά στις εντυπωσιακές εικόνες του Bowie και του Faithfull μαζί.

Τα κοστούμια του ζευγαριού είναι μαγικά. Ο Μπάουι σε αυτό το στάδιο ήταν με πλήρη ενδυμασία Ziggy με ένα κόκκινο κοστούμι PVC με κομπλιμέντα από μαύρα φτερά στρουθοκαμήλου – γνωστό και ως το κοστούμι του “Angel of Death” – ενώ η Faithfull έχει τη συνήθεια μιας καλόγριας που ήταν ανοιχτή στο πίσω μέρος. Κάνει το κλιπ και το τραγούδι ακόμα πιο επιθυμητά.

Ο Bowie φέρεται να είπε στο κοινό: «Αυτό δεν είναι κάτι σοβαρό, είναι απλώς λίγο διασκεδαστικό. Δεν το έχουμε κάνει σχεδόν καν πρόβες». Με αυτή τη γραμμή στα κεφάλια σας, απολαύστε τη μεγαλοπρέπεια αυτής της έξοχης χρωματικής ερμηνείας του «I Got You Babe» από τους David Bowie & Marianne Faithfull.

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved