Let’s Spend the Night Together – David Bowie

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΟΥΓΡΗΣ
/
7 Φεβρουαρίου, 2022
/

Μοιράσου το ...

Φοβερή διασκευή! Ο David Bowie τραγουδά Rolling Stones.

Ο David Bowie ηχογράφησε μια glam rock εκδοχή του “Let’s Spend the Night Together” για το άλμπουμ του Aladdin Sane , που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 1973. Κυκλοφόρησε επίσης ως single από την RCA Records στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, τη Βραζιλία, τη Νέα Ζηλανδία και την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των Ολλανδία, Ιταλία, Γαλλία, Ελλάδα και Σουηδία.  Ήταν μια επιτυχία στα ολλανδικά Top 40 , φτάνοντας στο νούμερο 19 

Η απόδοση του Bowie περιλάμβανε παλλόμενα εφέ συνθεσάιζερ. Ο τραγουδιστής πρόσθεσε τα δικά του λόγια στο πλαίσιο του φινάλε:

They said we were too young
Our kind of love was no fun
But our love comes from above
Let’s make… love

Ο συγγραφέας Nicholas Pegg περιγράφει την ηχογράφηση ως “γρηγορότερη και πιο ραγδαία” από την παράσταση των Stones με “μια φρέσκια, φουτουριστική λάμψη”,  ενώ οι συντάκτες του NME Roy Carr και Charles Shaar Murray θεώρησαν ότι ο Bowie έκανε “το άνευ προηγουμένου κατόρθωμα να νικήσει τους Πέτρες σε ένα από τα δικά τους τραγούδια, σχολιάζοντας την « πολύμορφη διαστροφή» και την «έξαλλη, κοκκινισμένη κίνηση» του κομματιού. 

Ωστόσο, η σύγχρονη ανασκόπηση του Rolling Stone βρήκε την έκδοση του Bowie “καμπώδες, μαλακό, εύθραυστο και μη ικανοποιητικό”. 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved