Σούπερ: Talking Heads – Take Me To The River!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΟΥΓΡΗΣ
/
8 Νοεμβρίου, 2022
/

Μοιράσου το ...

Οι Talking Heads σε τραγούδι του Al Green

Ηχογράφησαν το τραγούδι για το δεύτερο άλμπουμ τους More Songs About Buildings and Food (1978). Η εκδοχή τους, που ηχογραφήθηκε με τον συμπαραγωγό Brian Eno στο Nassau των Μπαχάμες , αρχικά αντιστάθηκε από τον Byrne που θεώρησε ότι το συγκρότημα δεν έπρεπε να κυκλοφορήσει εξώφυλλο. Τελικά, πεπεισμένος, ο Eno πρότεινε να παίξουν το τραγούδι όσο πιο αργά μπορούσαν, πριν προσθέσει τα δικά του εφέ σε αυτό.

Το τραγούδι επεξεργάστηκε και κυκλοφόρησε ως σινγκλ, και έφτασε στο #26 στο αμερικανικό Billboard Hot 100 τον Φεβρουάριο του 1979,  καθώς και στα τσαρτ σινγκλ στον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Ο Thomas Ryan έγραψε για την έκδοση των Talking Heads ότι «διεύρυνε το status quo συνδυάζοντας τα καλύτερα συστατικά της συμβατικής ποπ μουσικής και της κλασικής σόουλ μουσικής, ανακατεύοντάς τα μαζί και στη συνέχεια παρουσιάζοντας το μείγμα με το πρόσχημα του πανκ ροκ ». 

Στις σημειώσεις για το Once in a Lifetime: The Best of Talking Heads , ο τραγουδιστής David Byrne γράφει: “Σύμπτωση ή συνωμοσία; Υπήρχαν τουλάχιστον τέσσερις διασκευές αυτού του τραγουδιού ταυτόχρονα: Foghat , Bryan Ferry , Levon Helm , και εμείς. Περισσότερα χρήματα για την εκκλησία tabernacle tabernacle του κυρίου Γκριν, υποθέτω. Ένα τραγούδι που συνδυάζει την εφηβική λαγνεία με το βάπτισμα. Δεν εξισώνει, καταλαβαίνετε, αλλά τα ρίχνει στο ίδιο στιφάδο, τουλάχιστον. Ένα δυνατό μείγμα. Όλοι επαινούν τους δυνατούς περιφρονώ τον Ιησού ». Ζωντανές εκδόσεις συμπεριλήφθηκαν στα άλμπουμ των Talking Heads The Name of This Band Is Talking Heads και Stop Making Sense .Μια ζωντανή έκδοση παίχτηκε στους τίτλους τέλους της ταινίας A Civil Action του 1998 .

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved