You Can’t Always Get What You Want – Εσείς τι θα θέλατε που δεν έχετε;

POP UP TEAM
/
25 Μαρτίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Το You Can’t Always Get What You Want έχει χαρακτηριστεί ως το 100ο καλύτερο τραγούδι όλων των εποχών από το περιοδικό Rolling Stone στη λίστα των “500 Greatest Songs of All Time” το 2004.

Ο Τζάγκερ σχολίασε τις αρχές του τραγουδιού:

Το “You Can’t Always Get What You Want” ήταν κάτι που μόλις έπαιξα στην ακουστική κιθάρα — ένα από αυτά τα τραγούδια της κρεβατοκάμαρας. Αποδείχθηκε ότι ήταν αρκετά δύσκολο να ηχογραφηθεί γιατί ο Charlie δεν μπορούσε να παίξει το groove και έτσι ο Jimmy Miller έπρεπε να παίξει τα ντραμς. Είχα επίσης αυτή την ιδέα να έχω μια χορωδία, πιθανώς μια χορωδία γκόσπελ, στην πίστα, αλλά δεν υπήρχε μια τριγύρω σε εκείνο το σημείο. Ο Τζακ Νίτσε , ή κάποιος, είπε ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε τη Χορωδία Μπαχ του Λονδίνου και είπαμε, “Αυτό θα είναι γέλιο”. 

Το “You Can’t Always Get What You Want” γράφτηκε στο κλειδί της ντο μείζονα [4] και ήταν το πρώτο τραγούδι που ηχογραφήθηκε για το άλμπουμ. Υπάρχει σε δύο εκδόσεις, μια μίξη 4:51 single και μια μίξη άλμπουμ 7:28. Το “You Can’t Always Get What You Want” ηχογραφήθηκε στις 16 και 17 Νοεμβρίου 1968 στα Olympic Sound Studios στο Λονδίνο. Περιλαμβάνει τη Χορωδία Bach του Λονδίνου που ανοίγει το τραγούδι (το άνοιγμα της χορωδίας είναι μόνο στην έκδοση του άλμπουμ), τονίζοντας σε όλη τη διάρκεια και το φέρνει στην ολοκλήρωσή του. Ο Al Kooper παίζει πιάνο και όργανο, καθώς και το γαλλικό κόρνο , ενώ ο Rocky Dijon παίζει congas , maracas καιντέφι . 

Στην κριτική του για το τραγούδι, ο Richie Unterberger της AllMusic είπε: «Αν αγοράσετε την παρατήρηση του John Lennon ότι οι Rolling Stones ήταν ικανοί να αντιγράψουν τις καινοτομίες των Beatles μέσα σε λίγους μήνες περίπου, «You Can’t Always Get What You Το Want είναι το αντίστοιχο των Rolling Stones στο « Hey Jude ». 

Ο Τζάγκερ είπε το 1969, “Μου άρεσε ο τρόπος με τον οποίο οι Beatles το έκαναν με το “Hey Jude”. Η ορχήστρα δεν ήταν απλώς για να καλύψει τα πάντα – ήταν κάτι επιπλέον. Μπορεί να κάνουμε κάτι τέτοιο στο επόμενο άλμπουμ.” 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved