Στις 7 Μαΐου, κυκλοφορεί από την Exile/BMG το «Latest Record Project: Volume 1», το νέο διπλό άλμπουμ του Van Morrison και ο τραγουδιστής μοιράστηκε το τραγούδι που δίνει τον τίτλο.

«Have you got my latest songs I’m singing?/You got my latest songs I’m singing?/Not something from so long ago/Not something that you might want to know/But something I can relate to in the present» τραγουδά ο Van Morrison στο «Latest Record Project».

Το «Latest Record Project: Volume 1» περιλαμβάνει 28 τραγούδια, τα οποία ο Morrison έγραψε και ηχογράφησε κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Θα υπάρχει τουλάχιστον ένα τραγούδι για τη ζωή στη διάρκεια του «εγκλεισμού», το «Dead Beat Saturday Night», αλλά στη λίστα των τραγουδιών που δόθηκε στη δημοσιότητα δεν υπάρχει ούτε ένα από τα «κατά του εγκλεισμού» τραγούδια που ο Morrison δημοσιοποίησε πέρυσι.

Τα τραγούδια του διπλού άλμπουμ τα έγραψε κυρίως στο πιάνο, την κιθάρα ή το σαξόφωνο. Δύο από αυτά, τα «Love Should Come With a Warning» και «Mistaken Identity» έχουν στίχους που έγραψε μαζί με τον Don Black.