Τι συμβαίνει με τη νέα σειρά «Κόκκινο Ποτάμι» του Open;

POP UP TEAM
/
7 Οκτωβρίου, 2019

Συγκίνηση στον Πόντο για τη σειρά του Open που κατέπληξε το τηλεοπτικό κοινό.  

Το «Κόκκινο Ποτάμι» έκανε χθες βράδυ πρεμιέρα μέσα από τη συχνότητα του Open και αμέσως το κοινό το αγκάλιασε και το αγάπησε καθώς του χάρισε υψηλά νούμερα τηλεθέασης στους πίνακες της Nielsen.

Οι επιδόσεις της σειράς ήταν σε μέσο όρο 28,7% στο γενικό σύνολο και στο νεανικό άγγιξε το 30,2%. Ειδικότερα η νέα σειρά του Μανούσου Μανουσάκη έφτασε μέχρι και 36% στο κοινό 18-54 σε τέταρτο.

kokkino potami 710x401

Στο Twitter τα σχόλια είναι διθυραμβικά με πολλούς από τους χρήστες να κάνουν λόγο για παραγωγή υψηλών προδιαγραφών, με κινηματογραφική αισθητική, πολυπρόσωπο καστ και διακεκριμένους συντελεστές.

Η νέα ιστορία του Μανούσου Μανουσάκη βασίζεται στο οµότιτλο µυθιστόρηµα του Χάρη Τσιρκινίδη και ξεδιπλώνει τη ζωντανή µνήµη της Γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισµού.

Μια σειρά που µας γυρίζει πίσω σε µια σκληρή εποχή, η οποία χάραξε τη µνήµη και τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων…

Λίγα λόγια για τη σειρά

Το «Κόκκινο Ποτάμι», που θα προβάλλεται κάθε Κυριακή βράδυ, ξεκινά στην κωµόπολη Ακ Νταγ Ματέν του Νοµού Αγκύρας τον Μάιο του 1895, όταν η οικογένεια του Γεωργίου Παυλίδη αρραβωνιάζει τον 12χρονο γιο της Μίλτο µε τη µόλις 9χρονη Ιφιγένεια, κόρη του Μιχάλη και της Σοφίας Νικολαΐδη.

Είναι ένας αρραβώνας σκοπιµότητας, όπως συνηθιζόταν εκείνη την εποχή, ανάµεσα σε παιδιά οικογενειών Ελλήνων, καθώς, σύµφωνα µε τα µουσουλµανικά ήθη, αν ένα κορίτσι αρραβωνιαζόταν, θεωρείτο ατιµασµένο και δεν επιτρεπόταν να γίνει γυναίκα µουσουλµάνου.

Οι ραγδαίες πολιτικοκοινωνικές εξελίξεις κλυδωνίζουν τον Ελληνισµό του Πόντου και επηρεάζουν καθοριστικά τη ζωή των ηρώων. Είναι μία ιστορική σειρά, η οποία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. Αυτό που φιλοδοξεί ο Μανούσος Μανουσάκης να πετύχει είναι να προσεγγίσει τα σημαντικά γεγονότα εκείνης της εποχής μέσα από την καθημερινή ζωή των ηρώων. Να δείξει τις επιπτώσεις όλης αυτής της βαρβαρότητας στην ίδια τη ζωή.

Μέσα από τον έρωτα, την οικογένεια και τις ανθρώπινες σχέσεις οι τηλεθεατές θα κάνουν ένα ιστορικό ταξίδι στην πολυτάραχη αυτή περίοδο. Έτσι θα αποδοθεί και το μεγαλείο της ζωής, της πίστης και της ελπίδας, κόντρα στην ασύλληπτη βιαιότητα που έζησαν οι άνθρωποι εκείνη την εποχή.

Ακούστε και το τραγούδι της Ελεονώρας Ζουγανέλη για τη σειρά. 

 

 

Δείτε ακόμη >> 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved