Too Hot to Handle: Τι συμβαίνει με το νέο reality show του Netflix

POP UP TEAM
/
23 Απριλίου, 2020

Υπό κανονικές συνθήκες, η ελληνική τηλεοπτική πραγματικότητα θα κινούταν στους ρυθμούς του Big Brother που ετοίμαζε ο ΣΚΑΙ. Η μεγάλη επιστροφή, όμως, του “Μεγάλου Αδερφού” και της νοοτροπίας της κλειδαρότρυπας έπεσε πάνω σε τοίχο – όπως, λίγο έως πολύ, και ολόκληρη η ανθρώπινη δραστηριότητα στον πλανήτη. Από καθαρή τύχη, λοιπόν, το Netflix ήρθε να αντικαταστήσει αυτό το κενό με -τι άλλο;- ένα reality που συγκέντρωσε τέλεια σώματα και δυνατά Instagram accounts σε μία εξωτική τοποθεσία. 

Το Too Hot to Handle -μέχρι να κάνει πρεμιέρα στην πλατφόρμα το The Last Dance, το docuseries για τον Michael Jordan, κατείχε την πρώτη θέση στο ελληνικό Top10- είναι ό,τι λέει το όνομά του, οι κανόνες του όμως δεν είναι αυτοί που έχουμε συνηθίσει· υπάρχει ένα δυνατό plot twist στον αέρα.

Η Chloe, η Fransesca, η Nicole, η Rhonda, η Haley, η Lydia, η Madison και τα αγόρια της παρέας έχουν επενδύνσει στο σώμα τους, στη φυσική τους ομορφιά, στα γυμναστήρια και στα social media. Είναι αυτό που θα λέγαμε influencers, όχι με κάποια συγκεκριμένη ιδιότητα αλλά κυρίως με το πόσο ευχάριστοι και “καυτοί” δείχνουν στο μάτι του θεατή. Δεν είναι σεφ, δεν είναι γυμναστές, δεν είναι καλλιτέχνες – ή μάλλον ακόμη και αν ανήκαν σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες, κανείς δε θα έδινε σημασία σε αυτές τις πληροφορίες, αλλά μόνο στους πόσους χιλιάδες followers διατηρούν, στο πόσες “καρδούλες” μαζεύουν. 

Ποιο, όμως, είναι το plot twist που επιφύλαξε το Netflix στους συμμετέχοντες; Σε μία κίνηση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαδιστική, οι παραγωγοί αποφάσισαν ότι αυτά τα “τέλεια” αγόρια και κορίτσια, που δηλώνουν ότι δυσκολεύονται να διατηρήσουν μόνιμες σχέσεις και περνούν από το ένα one night stand στο άλλο, θα πρέπει να δείξουν εγκράτεια. Τεράστια εγκράτεια. Βρίσκονται σε μία ειδυλλιακή τοποθεσία, γεμάτη spa και πισίνες, κυκλοφορούν όλη τη μέρα με το μαγιό, κάνουν δηλαδή με άλλα λόγια τις τέλειες φοιτητικές διακοπές (τσάμπα), αλλά δεν μπορούν να αγγίξουν τα σώματά τους.

Κάθε φιλί κοστίζει 3.000 δολάρια πρόστιμο ενώ το sex είναι (σχεδόν) απαγορευτικό καθώς τιμωρείται με 10.000 δολάρια που αφαιρούνται από το συνολικό έπαθλο των 100.000 δολαρίων που θα μοιραστούν στο τέλος – αν, φυσικά, είναι φρόνιμοι. Όλο αυτό, σε συνδυασμό με αρκετά πολύπλοκους κανόνες, ένα μικρό ρομπότ που μιλάει και δίνει εντολές στους συμμετέχοντες αλλά και δοκιμασίες που περιέχουν καθαρά σεξουαλικές απολήξεις (βλέπε bondage) δημιουργούν ένα εθιστικό τηλεοπτικό προϊόν.

 http://youtu.be/Q0FIkz_kvk4

Μάλιστα, στην εποχή που τo social distancing αποτελεί απόλυτη ανάγκη, το Too Hot to Handle (που έκανε πρεμιέρα στις 17 Απριλίου) μοιάζει σαν δαιμονική σύμπτωση. Το βασικό του πρόβλημα, όμως, είναι ότι ίσως παίρνει τον εαυτό του πιο σοβαρά από ότι χρειάζεται. Κακά τα ψέματα, δύσκολα μπορεί κάποιος θεατής να αντισταθεί στον πειρασμό να χαζέψει (στα όρια του ηδονοβλεψία) ημίγυμνα, τέλεια σώματα που κολυμπούν σε δροσερά νερά αφήνοντας “καυτές” υποσχέσεις.

 

Με πληροφορίες από esquire.com

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved