Michelle Obama: To ντοκιμαντέρ “Becoming” στο Netflix εστιάζει στη σχέση της με τη μόδα

POP UP TEAM
/
18 Μαΐου, 2020
/

Μοιράσου το ...

“Η μόδα για μια γυναίκα είναι σημαντική γιατί οδηγεί στην οπτική που δημιουργούν οι άλλοι για εκείνη. Δεν είναι δίκαιο, δεν είναι σωστό, αλλά είναι η αλήθεια”.

Ιστορίες καταπληκτικών ανθρώπων κατά τη διάρκεια της περιοδείας για την προώθηση του βιβλίου της σε 34 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο, η σχέση της με τον Barack Obama και τις κόρες τους, η ζωή στο Λευκό Οίκο, η μόδα, το στυλ και η στρατηγική για την εικόνα της Πρώτης Κυρίας των Η.Π.Α. καταγράφονται στο πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ της Michelle Obama “Becoming” που κυκλοφόρησε στο Netflix με πρωταγωνίστρια την ίδια. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που διαχειρίζεται άψογα την εικόνα της αλλά δεν την αγιογραφεί. Η κάμερα αποτυπώνει με ειλικρίνεια την εξέλιξή της από την εποχή που μεγάλωνε στη νότια πλευρά του Σικάγο και τις σπουδές στο Πρίνστον και τη Νομική Σχολή του Harvard μέχρι την οκταετή θητεία της στο Λευκό Οίκο και τη συγγραφή της ομώνυμης αυτοβιογραφίας της.

Στη διάρκεια της πορείας της οι αλλαγές ήταν πολλές, το στυλ που αποπνέει την αυτοπεποίθηση της γυναικείας χειραφέτησης, χωρίς να κρύβει την αισθησιακή της πλευρά παρέμεινε ίδιο. Ακόμη και πριν την εκλογή του Barack Obama, η Michelle απασχολούσε τα πρωτοσέλιδα με τις στιλιστικές της επιλογές που στήριζαν ανεξάρτητους Αμερικανούς σχεδιαστές, όπως o Narciso Rodriguez και o Thakoon Panichgul. Ως δικηγόρος αγάπησε τον Jason Wu, ενώ αργότερα ως συνήγορος κάθε γυναίκας στον πλανήτη τόλμησε οικονομικά κομμάτια από J. Crew, Talbots και Target, τα οποία συνδύασε με statement ζώνες Azzedine Alaïa και παπούτσια Lanvin σε εμφανίσεις που παρέδωσαν μαθήματα στυλ.

http://youtu.be/wePNJGL7nDU

“Η μόδα για μια γυναίκα είναι σημαντική γιατί οδηγεί στην οπτική που δημιουργούν οι άλλοι για εκείνη. Δεν είναι δίκαιο, δεν είναι σωστό, αλλά είναι η αλήθεια. Γι’ αυτό και η μόδα πρέπει να γίνεται το εργαλείο σου και όχι να γίνεσαι εσύ το θύμα της. Εγώ πραγματοποιούσα σημαντικές ομιλίες και όλοι σχολίαζαν πως φορούσα δημιουργίες οίκων. Αποδέχτηκα πως ο κόσμος θα κοίταζε τα παπούτσια και τα ρούχα μου. Έπρεπε να έχω στρατηγική για την εξωτερική μου εμφάνιση, γιατί αυτό θα όριζε το ποια είμαι και στην υπόλοιπη ζωή μου”.

Eκτός Λευκού Οίκου πλέον, πιο απενοχοποιημένη από ποτέ με εκκεντρική διάθεση και γοητευτική στιλιστική ελευθερία πρόσθεσε στις κομψές εμφανίσεις της γκλίτερ, bodice και πανύψηλες μπότες και απασχολεί ακόμη περισσότερα. “Στην αρχή ένιωθα πως έπρεπε να σχεδιάζω κοστούμια για ρόλους, όταν έπρεπε να επιμεληθώ τη Michelle, καθώς όλοι έχουν μια συγκεκριμένη εικόνα για την Πρώτη Κυρία. Τελικά βλέπετε πως δεν είναι καθόλου μίνιμαλ και της αρέσουν τα επιβλητικά κομμάτια” σχολιάζει στο ντοκιμαντέρ η επί χρόνια συνεργάτιδά και στιλίστρια της, Meredith Koop.

 http://youtu.be/zqVUafhQ4xc

 

Με πληροφορίες από madame figaro

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved