Τι συμβαίνει με το Cobra Kai ‘την συνέχεια του Karate Kid’ στο netflix;

POP UP TEAM
/
11 Σεπτεμβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Το Cobra Kai βρίσκεται αυτή την στιγμή, νο1 στην λίστα του netflix για την Ελλάδα. 

Είναι βασισμένο στο διάσημο φιλμ ‘Karate Kid’, το οποίο βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1984 και είχε προκαλέσει πάταγο. Η καλογυρισμένη σειρά Cobra Kai, δειχνει τους πρωταγωνιστές να επιστρέφουν 35 χρόνια μετά και να δημιουργούν μια απίστευτη νοσταλγία.

Το Cobra Kai ξεκίνησε να προβάλλεται το 2018 και εξιστορεί την συνέχεια της αντιπαλότητας των Ντάνιελ και Τζόνι. Το επίκεντρο της ιστορίας είναι οι δύο πρωταγωνιστές της πρώτης ταινίας και ξεκινάει με ένα φλας μπακ του τελευταίου αγώνα του All Valley Tournament. Ναι, σε αυτό που θριάμβευσε ο Ντάνιελ Σαν.

Αρκετές δεκαετίες μετά είναι οικογενειάρχης με δύο παιδιά και έχει εξελιχθεί σε έναν επιτυχημένο επιχειρηματία με αντιπροσωπείες αυτοκινήτων. Αντίθετα, ο Τζόνι έχει πάρει την κάτω βόλτα. Αποτυχημένος επαγγελματικά, χωρισμένος πατέρας που ζει μόνος του σε ένα μικρό διαμέρισμα, κάνοντας διάφορες δουλειές για να μπορέσει να επιβιώσει.

Είναι κολλημένος στο παρελθόν, μέχρι να χρειαστεί κάποια στιγμή να υπερασπιστεί ένα παιδί που δέχεται bullying. Τότε όλα άλλαξαν…

Ο Μιγκέλ Ντίαζ έδωσε νέο νόημα στη ζωή του και έγινε ο πρώτος του μαθητής στη σχολή “Cobra Kai” που άνοιξε. Με τελείως άλλο σκεπτικό από τον δικο του μέντορα, Τζον Κριζ, που πίστευε ότι δεν πρέπει να υπάρχει έλεος και πως αυτό είναι μόνο για τους αδύναμους. Το Cobra Kai εξελίσσει τους πρωταγωνιστές του, περιέχει φλας μπακ και προσφέρει συγκινήσεις. Ο Τζόνι Λόρενς μαθαίνει από τα λάθη του, ενώ ο Λαρούσο σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι το ίδιο συμπαθής όπως στις τρεις ταινίες.

Johnny Lawrence Cobra Kai pelicula EDIIMA20180509 0942 19

Η κόρη του Ντάνιελ, Σαμάνθα Λαρούσο, αποτέλεσε στη σειρά την αιτία της αντιπαλότητας ανάμεσα στον Μιγκέλ Ντίαζ και τον Ρόμπι Κιν, γιο του Τζον Λόρενς, ο οποίος δεν έχει καλές σχέσεις με τον πατέρα του και είναι με την πλευρά του Λαρούσο.

245244242366463

Κάπως έτσι, οι δυο τους έρχονται και πάλι σε κόντρα, διαφορετική όμως σε σχέση με αυτή στην αυθεντική πρώτη ταινία. Το “Cobra Kai” θίγει το θέμα του bullying, δημιουργεί και νέες καταστάσεις που έχουν και κοινωνικές προεκτάσεις. Ο Τζόνι είναι ο χαρακτήρας που έχει τη μερίδα του λέοντος και ο χαρακτήρας του εξελίσσεται άρδην σε σχέση με τον νταή έφηβο καρατέκα που γνωρίσαμε το 1984.

Το φιλμ του 1984  βέβαια, περνούσε τότε πολλαπλά μηνύματα, καθώς κάθε φορά που ο κύριος Μιγιάγκι συμβούλευε τον Ντάνιελ, έβγαζε μια απίστευτη σοφία. Κάθε του λέξη ήταν γεμάτη νόημα και ας τα μιλούσε σπαστά τα αγγλικά.

Karate Kid 56875856788

Δίπλα του από φοβισμένος έφηβος έγινε άντρας και κατάφερε να κερδίσει μέχρι και τον σεβασμό του Τζονι Λόρενς. Ποιος ξεχνάει άλλωστε το “You are ok Larusso” που του είπε, παραδίδοντάς του το Κύπελλο του πρωταθλητή μετά τον μεταξύ τους μεγάλο τελικό.

Σχετικά με τους πρωταγωνιστές, είναι εκπληκτικό να τους βλέπεις πώς έχουν αλλάξει τρεις και πλέον δεκαετίες μετά.

Cobra Kai db1f6ee

Ο Ντάνιελ, ο Τζόνι, ο Κριζ, η Λουσίλ (μητέρα του Λαρούσο), ο Τόμι (ο ηθοποιός Ρομπ Γκάρισον πέθανε το 2019, παίζοντας σε ένα επεισόδιο στον 2ο κύκλο και ενώ είχε ήδη θέματα με την υγεία του) επαναφέρουν μνήμες του παρελθόντος, δημιουργούν νοσταλγία και τη συνειδητοποίηση ότι ο χρόνος κυλάει για όλους, κανείς δεν μένει στάσιμος και… αλώβητος.

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved