Anya Taylor-Joy: Ποια είναι η πρωταγωνίστρια του Queen’s Gambit

POP UP TEAM
/
3 Δεκεμβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

H Anya Taylor-Joy, πρέσβειρα του νέου αρώµατος Flowerbomb Dew των Viktor & Rolf ήταν µοιραίο να γίνει ηθοποιός. Η µεγάλη επιτυχία της σειράς του Netflix Το Γκαµπί της Βασίλισσας, ήταν η καλύτερη ευκαιρία για να τη µαθουµε όλοι.

Ποιο είναι το πιο έξυπνο µουτράκι του 2020; Σίγουρα η Anya Taylor-Joy. Το κορίτσι που υποδύεται µια νεαρή σκακιστική ιδιοφυΐα στην επιτυχία του Netflix Το Γκαµπί της Βασίλισσας, είναι δύσκολο να µην προκαλέσει σε κάποιον εντύπωση µε τα µαύρα µάτια της που πετάνε φωτιές, αλλά και µε τις γωνίες του προσώπου της που την κάνουν να µοιάζει µε απόµακρη, αρχαία θεά. Αυτή την ξεχωριστή γοητεία είδαν σε εκείνη και οι δηµιουργοί του οίκου Viktor & Rolf, οι οποίοι την επέλεξαν για πρέσβειρα του αρώµατος Flowerbomb Dew.

Η 24χρονη Anya γεννήθηκε στο Μαϊάµι της Φλόριντα. Μεγάλωσε σε µια οικογένεια µε έξι παιδιά, σε ένα σπίτι που αγαπούσε την τέχνη. Η µητέρα της, ένα µείγµα νοτιοαφρικανικής, βρετανικής και ισπανικής καταγωγής, είναι φωτογράφος και interior designer. Όταν η Anya ήταν ακόµη βρέφος, η οικογένεια µετακόµισε στην Αργεντινή, στον τόπο καταγωγής του πατέρα της, ο οποίος έχει ρίζες και στη Σκωτία. Λόγω της πολιτικής κατάστασης στην Αργεντινή, όταν η ηθοποιός ήταν έξι ετών, η οικογένεια µετακινήθηκε στο Λονδίνο. «Μετακοµίσαµε από µια κατοικία στην επαρχία περιτριγυρισµένη από άλογα, σκυλιά και πάπιες σε ένα σπίτι στο γκρίζο κέντρο της πόλης, όπου µου επιτρεπόταν να έχω µονάχα ένα χάµστερ», αναφέρει η ίδια. Από πολύ µικρή ήθελε να γίνει ηθοποιός: «Η µαµά µου έχει κρατήσει ένα βίντεο στο οποίο, σε ηλικία οχτώ ετών, της ανακοινώνω ότι θα γίνω ηθοποιός χωρίς να σπουδάσω. Θα βρεθεί η κατάλληλη στιγµή και απλώς θα συµβεί», λέει. Και έτσι και έγινε.

Η διάσηµη scouter µοντέλων Sarah Doukas, η οποία στο παρελθόν είχε ανακαλύψει τις Kate Moss και Cara Delevingne, εντόπισε την έφηβη στους δρόµους του Λονδίνου και της έκανε πρόταση να συνεργαστεί µε ένα πρακτορείο µοντέλων. «Όταν πήγα µε τους γονείς µου στο πρώτο ραντεβού µαζί της, ήξερα ότι όλο αυτό θα το χρησιµοποιούσα ως ευκαιρία για να γίνω ηθοποιός», θυµάται. Εκεί συνάντησε τον ηθοποιό Allen Leech, σε ένα σετ φωτογράφισης, και εκείνος τη σύστησε στον ατζέντη του. Τα υπόλοιπα απλώς συνέβησαν. Το 2015 όλοι µιλούσαν για την ερµηνεία της στην πολυβραβευµένη ταινία τρόµου Η Μάγισσα του Robert Eggers, όπου ως έφηβη έκανε συµφωνία µε τον διάβολο. ∆εν είναι τυχαίο το ότι αν δει κανείς σήµερα τη φιλµογραφία της, θα παρατηρήσει την προτίµησή της στα θρίλερ και τους σκοτεινούς ρόλους. «Αυτοί οι ρόλοι µε αγαπούν και τους αγαπώ κι εγώ. Μου αρέσουν οι ήρωες που κινούνται σε πιο σκοτεινά µονοπάτια από ό,τι εγώ», λέει η Anya.

Η πανδηµία τη βρήκε στα γυρίσµατα του φιλµ Emma, από τo οποίo -για λόγους ασφαλείας- αφαιρέθηκαν πολλές σκηνές µε αγκαλιές. Αυτό η ίδια το βρίσκει δυσβάσταχτο. «Θέλω να αγκαλιάζω τον κόσµο», λέει. Ήταν χάρµα οφθαλµών να υποδύεται την Emma, την πονηρή πρωταγωνίστρια της οµώνυµης νουβέλας της Jane Austin. Με το ίδιο ταλέντο ενσαρκώνει και την Beth Harmon στο Γκαµπί της Βασίλισσας. Πρόκειται για ένα ορφανό κορίτσι, διάνοια στο σκάκι, το οποίο χρησιµοποιεί τον εθισµό της στα ηρεµιστικά χάπια για να γίνει ακόµα καλύτερη. Η Anya τα καταφέρνει µε µια ηλεκτρισµένη, πανίσχυρη και εύθραυστη ερµηνεία. «Το δυνατό πάθος της Beth για το σκάκι είναι το ίδιο που έχω κι εγώ για την τέχνη µου. Μου ήταν εύκολο να µεταφέρω αυτό το συναίσθηµα», αναφέρει.

Νωρίτερα, µέσα στον χρόνο, την είδαµε ως Magik των X-Men στο πολυαναµενόµενο New Mutants. Επίσης, στο µέλλον θα τη δούµε στο ψυχολογικό θρίλερ Last Night in Soho του Edgar Wright. Αργότερα θα συναντηθεί ξανά µε τον σκηνοθέτη που της έδωσε την ευκαιρία να δείξει γρήγορα το ταλέντο της, τον Eggers, στο The Northman, µία ιστορία εκδίκησης στον κόσµο των Βίκινγκ του 10ου αιώνα, µε συµπρωταγωνίστριά της την Bjork. Ενώ πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι θα υποδυθεί τη νεαρή Furiosa στο prequel του Mad Max: Fury Road, ηρωίδα στην οποία έλαµψε στο παρελθόν η Charlize Theron.

Η ηθοποιός αυτό τον καιρό αναζητά την ισορροπία. «Έχω µεγαλώσει µέσα στους ρόλους µου. Κάποια στιγµή συνειδητοποίησα ότι υπάρχουν πτυχές του εαυτού µου που πρέπει να φροντίσω. Χρειάζεται να κατανοήσω καλύτερα την καλλιτεχνικήµου φύση, αλλά και την ίδια µου την ύπαρξη. Είµαι µια 24χρονη γυναίκα που, µερικές φορές, ακόµα δεν ξέρει ποια είναι και τι θέλει», έχει δηλώσει. Προς το παρόν, χορεύει. «Πάντα χόρευα. Είναι η θεραπεία µου. Θέλω, λοιπόν, να µπω σε ένα εντατικό πρόγραµµα χορού, χωρίς άλλο στόχο, παρά µόνο στο να βελτιωθώ σε κάτι που αγαπώ τόσο πολύ». Είµαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρει.

Τα ρούχα που φορά η Anya Taylor-Joy είναι του οίκου Viktor & Rolf.

 

Mε πληροφορίες από  elle

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved