Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών γίνεται τηλεοπτική σειρά – Η επίσημη σύνοψη από την Amazon 

POP UP TEAM
/
16 Ιανουαρίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Η Amazon ανακοίνωσε το 2017 πως αγόρασε για αστρονομικό ποσό τα δικαιώματα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, του κόσμου που έπλασε το ανεξάντλητο μυαλό του Τόλκιν, με αρχικό σκοπό τη δημιουργία μιας τηλεοπτικής σειράς χτισμένης πάνω στο πρότυπο του Game of Thrones, ευελπιστώντας σε μια ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία.

Από τότε έχουν διαρρεύσει διάφορες πληροφορίες για τη σειρά, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια επίσημη σύνοψη για το χρονικό πλαίσιο που θα αναφέρεται. 

Αυτή ήρθε τελικά μέσω της ιστοσελίδας The One Ring, που ανέβασε αποκλειστικά την πρώτη επίσημη σύνοψη της Amazon για τη σειρά, από την οποία συμπεραίνεται ότι θα διαδραματίζεται πριν από τα γεγονότα των κινηματογραφικών τριλογιών Hobbit και Άρχοντας των Δαχτυλιδιών 

Ακολουθεί η σύνοψη:

Η σειρά των Amazon Studios φέρνει στις οθόνες για πρώτη φορά τους ηρωικούς θρύλους της μυθικής Δεύτερης Εποχής στην ιστορία της Μέσης Γης.

Η επική σειρά, που θα διαδραματίζεται χιλιάδες χρόνια πριν τα γεγονότα των βιβλίων του Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν, «Χόμπιτ» και «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» θα πάει τους θεατές πίσω, σε μία περίοδο κατά την οποία δημιουργήθηκαν μεγάλες δυνάμεις, βασίλεια άκμασαν και παρήκμασαν, αναπάντεχοι ήρωες δοκιμάστηκαν, η ελπίδα κρεμόταν από μία λεπτή κλωστή και ο σπουδαιότερος villain που γράφτηκε ποτέ από την πένα του Τόλκιν απείλησε να καλύψει τον κόσμο με σκοτάδι.

Ξεκινώντας σε μια περίοδο ειρήνης, η σειρά ακολουθεί ένα σύνολο χαρακτήρων, κάποιων ήδη γνωστών και κάποιων νέων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την επανεμφάνιση του κακού στη Μέση Γη. Από τα πιο σκοτεινά βάθη των Βουνών της Ομίχλης, στα μεγαλοπρεπή δάση της πρωτεύουσας των Ξωτικών στο Λίντον, το μαγευτικό βασίλειο του Νούμενορ και τα πιο απομακρυσμένα σημεία του χάρτη, όλα αυτά τα βασίλεια και οι χαρακτήρες θα χαράξουν κληρονομιές που θα ζουν για πολλά χρόνια αφού θα έχουν φύγει.

Αν και δεν αναφέρεται, η πλοκή έφερε στο νου των φανατικών του κόσμου του Τόλκιν το βιβλίο The Silmarillion, που κυκλοφόρησε το 1977, μετά τον θάνατο του συγγραφέα και αναφέρεται λεπτομερώς στην ιστορία πριν από το χρονικό πλαίσιο του Hobbit. Γεγονότα από το αυτό το βιβλίο παρουσιάστηκαν σε μορφή flashback στην πρώτη τριλογία του Πίτερ Τζάκσον, όμως τώρα θα είναι η πρώτη φορά που θα τα δούμε με λεπτομέρειες.

Το άρθρο του The One Ring επιβεβαίωσε επίσης την πρόθεση του Amazon να επενδύσει τουλάχιστον σε 5 κύκλους επεισοδίων, με τον καθένα να αποτελείται από 8-10 επεισόδια. Ο πρώτος και ο δεύτερος κύκλος θα γυριστούν μαζί και τα γυρίσματα ξεκινούν τον επόμενο μήνα στη Νέα Ζηλανδία. 

Ο γνωστός σκηνοθέτης Τζ.Έι. Μπαγιονά (Το Ορφανοτροφείο, Jurassic World: Το Βασίλειο Έπεσε) έχει γυρίσει ήδη τον πιλότο, που αποτελείται από δύο μέρη και βρίσκεται στη διαδικασία του post-production, χωρίς η Amazon να έχει δώσει ως τώρα κάποια ημερομηνία προβολής του.

Από το τεράστιο καστ που θα στηρίξει το όλο project ξεχωρίζουν τα ονόματα της Μόρφιντ Κλαρκ (Saint Maud), του Μπέντζαμιν Γουόκερ (Jessica Jones) και του βετεράνου ηθοποιού-σκηνοθέτη Πίτερ Μιούλαν.

 

via

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved