Αλλάζει η κοινή χρήση κωδικών στο Netflix; – Το μήνυμα που έστειλε σε χρήστες η πλατφόρμα

POP UP TEAM
/
14 Μαρτίου, 2021

Ο κολοσσός της διαδικτυακής streaming βιομηχανίας, netflix, άρχισε να δοκιμάζει μια λειτουργία που θα μπορούσε να οδηγήσει σε λήψη μέτρων κατά της εκτεταμένης πρακτικής χρηστών να μοιράζονται τους κωδικούς τους με φίλους ή συγγενείς.

Ορισμένοι χρήστες του Netflix ανέφεραν ότι έλαβαν ένα μήνυμα που τους ζητά να επιβεβαιώσουν ότι ζουν με τον ιδιοκτήτη του λογαριασμού, εισάγοντας έναν κωδικό που περιλαμβάνεται σε γραπτό μήνυμα ή email που έχει σταλεί στον συνδρομητή.

«Αν δεν μένετε με τον ιδιοκτήτη αυτού του λογαριασμού, χρειάζεστε δικό σας λογαριασμό για να συνεχίσετε να παρακολουθείτε», αναφέρει το μήνυμα, σύμφωνα με τον Guardian.

Μέχρι στιγμής στους τηλεθεατές δίνεται η επιλογή να καθυστερήσουν την επαλήθευση και να συνεχίσουν να παρακολουθούν Netflix.

«Αυτό το τεστ είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν λογαριασμούς του Netflix είναι εξουσιοδοτημένοι να το κάνουν», δήλωσε εκπρόσωπος της πλατφόρμας.

Στο παρελθόν το Netflix έχει αναφέρει ότι δεν έχει πρόβλημα με τη συνήθεια συνδρομητών να μοιράζονται τους κωδικούς πρόσβασης τους. Ο συνιδρυτής της πλατφόρμας, Ριντ Χέιστινγκς είχε δηλώσει παλιότερα ότι δεν υπήρχαν σχέδια για λήψη μέτρων ενάντια σε αυτή την πρακτική.

Οι πλατφόρμες streaming όπως οι Netflix, HBO Go, Amazon Prime και Disney+ επιτρέπουν στους χρήστες να δημιουργούν πολλαπλά προφίλ στον λογαριασμό τους, αλλά οι όροι και οι προϋποθέσεις διευκρινίζουν ότι αυτά πρέπει να χρησιμοποιούνται από ανθρώπους εντός του νοικοκυριού.

Η ερευνητική εταιρεία Magid έχει εκτιμήσει ότι περίπου το ένα τρίτο των χρηστών του Netflix μοιράζονται τον κωδικό τους με κάποιον άλλον. Μελέτη της ιστοσελίδα Cordcutting το 2019 διαπίστωσε ότι περισσότεροι από 40 εκατομμύρια λογαριασμοί παγκοσμίως «δανείζονται» από χρήστες που δεν πληρώνουν. Τον Ιανουάριο το Netflix ανακοίνωσε ότι έφτασε τους 203 εκατομμύρια συνδρομητές σε όλο τον κόσμο.

Με πληροφορίες από Guardian,lifo

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved