Σχέση χωρίς τρυφερότητα; Τι μπορούμε να κάνουμε;

POP UP TEAM
/
24 Ιουνίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Η έλλειψη στοργής και τρυφερότητας είναι από τα πρώτα πράγματα που συμβαίνουν σε μια μακρόχρονη σχέση. Ειδικά αν είστε παντρεμένοι με παιδιά.

Είναι συχνό φαινόμενο δύο σύντροφοι να κλείνονται στον εαυτό τους ξεχνώντας πόσο σημαντικό είναι να είναι τρυφεροί μεταξύ τους. Τι σημαίνει όμως έλλειψη τρυφερότητας και πώς αντιμετωπίζεται.

Η σωματική επαφή και η τρυφερότητα είναι τα στοιχεία που κάνουν για πολλούς από εμάς μία σχέση να διαφέρει από όλες τις υπόλοιπες.

Τι σημαίνει έλλειψη τρυφερότητας;
Με την έκφραση αυτή εννοούμε την κατάσταση που βιώνει κάποιος όταν τον αγγίζουν ελάχιστα ή καθόλου. Η έλλειψη τρυφερότητας είναι μια διαταραχή σε μια σχέση όπου η σωματική επαφή δεν είναι τόσο ισχυρή ή επιθυμητή όσο παλιά.

Το άγγιγμα είναι η θεμελιώδης γλώσσα επαφής. Το σωστό άγγιγμα, όπως μια αγκαλιά ή το να κρατιέστε χέρι – χέρι με τον σύντροφό σας, μπορεί να ρίξει τα επίπεδα του στρες και να ενεργοποιήσει ένα μέρος των νεύρων που βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, την πέψη και τον ύπνο. Παράλληλα ενεργοποιεί το κομμάτι του εγκεφάλου που μας βοηθάει να νιώθουμε ενσυναίσθηση.

Τι προκαλεί την έλλειψη τρυφερότητας;
Κάποιες φορές βιώνουμε μια αλλαγή έντονα ή αντιμετωπίζουμε διαταραχές όπως το άγχος, η κατάθλιψη ή το μετατραυματικό στρες. Όλα αυτά οδηγούν στο να μη δείχνουμε την απαραίτητη στοργή στον σύντροφό μας.

Όταν δεν υπάρχει στοργή και εσείς τη χρειάζεστε, μάλλον νιώθετε μόνη και θέλετε κάποιος να σας αγκαλιάσει, να σας φιλήσει και να σας ακουμπήσει με έναν τρόπο που θα διώξει τη μοναξιά.

Αν μια σχέση έχει χτιστεί πάνω στην τρυφερότητα και ξαφνικά αυτή χαθεί, τότε δύσκολα μπορεί να επιβιώσει.

Η τρυφερότητα είναι απαραίτητη γιατί βοηθάει τους συντρόφους να έρχονται κοντά με έναν δικό τους μοναδικό τρόπο. Το άγγιγμα και η στοργή βοηθούν να διατηρηθεί μια υγιής σχέση.

Όταν βλέπετε τον σύντροφό σας απόμακρο, ψυχρό, κλεισμένο στον εαυτό του ή να ασχολείται μόνο με τα παιδιά σας είναι φυσικό να νιώσετε μόνη ή ασήμαντη. Και η έλλειψη τρυφερότητας, καθώς είναι τόσο καταστροφική, ίσως είναι ένα σημάδι ότι έχετε απομακρυνθεί ο ένας από τον άλλο.

Τι μπορείτε να κάνετε για να αλλάξετε την κατάσταση;
1. Σταματήστε να το σχολιάζετε
Το να συζητάτε την έλλειψη τρυφερότητας, ακόμα και περιστασιακά, δεν θα φέρει την αλλαγή. Φυσικά και ο σύντροφός σας μπορεί να κάνει μια προσπάθεια αν του το ζητήσετε, αλλά σίγουρα ξέρετε πόσο άσχημο είναι να σου δίνει κάποιος αγκαλιές και φιλιά μόνο επειδή το ζητήσατε. Το πιο πιθανό είναι να σας κάνει να νιώσετε ακόμα πιο μόνη.

Αυτό που πραγματικά χρειάζεστε είναι να είναι τρυφερός ο σύντροφός σας επειδή το νιώθει. Σταματήστε λοιπόν να ζητάτε από τον σύντροφό σας τρυφερότητα και σκεφτείτε μήπως η έλλειψή της είναι σημάδι ότι νιώθει ότι ούτε εσείς τον αγαπάτε.

Ακόμα κι αν είστε τρυφερή μαζί του ίσως δεν είναι αυτό που χρειάζεται από εσάς αυτή τη στιγμή. Ίσως χρειάζεται υποστήριξη σε κάποιον άλλο τομέα και ζητάει την αγάπη σας με άλλο τρόπο.

Ίσως πάλι δεν θέλει να του λέτε τι να κάνει. Αντί να εκνευρίζεστε για κάτι που δεν είναι στο χέρι σας, προσπαθήστε να κάνετε κάτι που τον κάνει χαρούμενο και δείξτε του την αγάπη σας με τον τρόπο που προτιμά, είτε αυτό είναι σεβασμός, περισσότερος χώρος, γλυκές χειρονομίες ή δώρα.

2. Αποφύγετε το δίπτυχο «απουσία σεξ και τρυφερότητας»
Υπάρχουν άντρες που παραπονιούνται ότι δεν κάνουν σεξ με τη σύντροφό τους όσο συχνά θα ήθελαν και που σταματάνε να προσπαθούν, αφού η ίδια δεν έχει ποτέ διάθεση.

Από την άλλη, υπάρχουν γυναίκες που ενοχλούνται γιατί οι σύντροφοί τους δείχνουν να θέλουν συνεχώς σεξ όταν τις προσεγγίζουν πιο τρυφερά. Είναι σύνηθες σε ένα ζευγάρι ο ένας να θέλει σεξ και να μην κάνει, οπότε να μην έχει όρεξη για τρυφερότητες και ο άλλος να θέλει τρυφερότητα και λόγω έλλειψης αυτής να μην έχει όρεξη για σεξ.

Και όλο αυτό γίνεται ένας φαύλος κύκλος στον οποίο μπορείτε να παγιδευτείτε πολύ εύκολα. Για να τον σπάσετε θα πρέπει και οι δύο να δίνετε στον άλλο αυτό που χρειάζεται.

3. Επικεντρωθείτε σε εσάς και την ευτυχία σας
Σε μια σχέση δεν μπορούμε ποτέ να ελέγξουμε τη συμπεριφορά του άλλου. Και αν το κάνουμε αυτό φέρνει απόσταση, αντίσταση και απομάκρυνση. Γι’ αυτό θα πρέπει να επικεντρωθείτε στο να είστε χαρούμενη, ευδιάθετη και χαλαρή και η τρυφερότητα θα ακολουθήσει.

Συχνά άντρες και γυναίκες παραδέχονται ότι δεν δείχνουν στοργή στον σύντροφό τους γιατί είναι αγχωμένοι, βιώνουν κάποια απώλεια, ανησυχούν για τη σχέση ή για το μέλλον.

Αντί να ζητάτε από τον σύντροφό σας να αλλάξει προσπαθήστε να τον στηρίξετε και να τον ωθήσετε να γίνει πιο χαρούμενος και ορεξάτος μέσα από τη δική σας καλή διάθεση. Φροντίζοντας τα δικά σας συναισθήματα θα γίνετε αυτόματα πιο ελκυστική και θα δώσετε στον σύντροφό σας τον χώρο που ίσως χρειάζεται.

 

 

Με πληροφορίες από womanidol.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved