Μίνα Σουβάρι: Το άγνωστο περίεργο περιστατικό με τον Κέβιν Σπέισι στο «American Beauty»

POP UP TEAM
/
23 Ιουλίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι το «Αmerican Beauty» αποτελεί σταθμό στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Μία ταινία με προκλητικό θέμα, δοσμένο όμως με προσοχή και την ανάλογη τραγικότητα που διακατέχει τους πρωταγωνιστές, οι οποίοι έμοιαζαν να έχουν φτιαχτεί ιδανικά για τους ρόλους τους.

Ο Κέβιν Σπέισι γι’ αυτόν του μεσήλικα που κάνει μία άκρως βαρετή και προβλέψιμη ζωή, και η 19χρονη τότε, Μίνα Σουβάρι, γι’ αυτόν της κολλητής της κόρης του, την οποία ερωτεύεται σφόδρα.

Η ταινία ενθουσίασε κοινό και κριτικούς, ενώ στα Όσκαρ του 1999 απέσπασε όλα τα σημαντικά βραβεία, ανάμεσα σε αυτά και το Όσκαρ Ά Αντρικού Ρόλου για τον Σπέισι.

Τα χρόνια πέρασαν, η ταινία συνοδεύεται πια από τον όρο «κλασική», ενώ ο Σπέισι παλεύει να ξανασταθεί, τουλάχιστον καλλιτεχνικά, στα πόδια του, έπειτα από τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης των τελευταίων χρόνων.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της η συμπρωταγωνίστριά του Μίνα Σουβάρι ανέφερε ένα άγνωστο και περίεργο σκηνικό από τα γυρίσματα της ταινίας.

«Ξαπλώσαμε στο ίδιο κρεβάτι πολύ κοντά. Εκείνος απλά με κρατούσε αγκαλιά. Προετοιμαζόμασταν για τις πιο προσωπικές σκηνές που θα γυρίζαμε. Απλά με κρατούσε αγκαλιά. Ήταν περίεργο και ασυνήθιστο»,περιέγραψε στο People. .

«Η καρδιά μου είναι στο πλευρό όλων εκείνων που υπόκεινται κακοποίηση», είπε.

Στην αυτοβιογραφία της με τίτλο The Great Peace: A Memoir, αναφέρεται αναλυτικά για τις δικές της εμπειρίες και την σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη ως παιδί. «Ζούσα διπλή ζωή», τονίζει χαρακτηριστικά, για τα πρώτα της βήματα στο χώρο, όταν το American Beauty την έκανε σταρ.

H Mena Suvari έβρισκε καταφύγιο μόνο στη δουλειά της. Μετά το ρόλο της στο American Pie (1999), υποδύθηκε την Angela, την έφηβη μαζορέτα που έγινε το αντικείμενο του πόθου ενός μεσήλικα. Κέρδισε, έτσι, την υποψηφιότητα για BAFTA Β’ Γυναικείου Ρόλου.

Μιλώντας ανοιχτά για όσα βίωσε όταν ήταν μικρή, μπόρεσε επιτέλους να απελευθερωθεί. «Αυτή είναι η αλήθεια μου. Αυτή είναι η φωνή μου», τονίζει. «Είχα κουραστεί τόσο να το παλεύω και να κρύβομαι μια ζωή. Ελπίζω να βοηθήσω και άλλους να δουν την αξία τους. Αν μπορώ να απαλύνω τον πόνο κάποιου άλλου, τότε θέλω να το κάνω, γιατί εγώ δεν είχα έναν τέτοιον άνθρωπο πλάι μου».

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved