Πώς οι άνδρες τεστάρουν μια γυναίκα για σχέση;

POP UP TEAM
/
22 Νοεμβρίου, 2023

Σχεδόν οι μισοί από τους άντρες που συμμετείχαν στην έρευνά μας ανέφεραν ότι υποβάλλουν σε δοκιμασίες τις γυναίκες για το αν και κατά πόσο τους νοιάζονται, αλλά αυτό γίνεται μόνο όταν τις ζηλεύουν και ενδιαφέρονται πραγματικά γι΄αυτές – μ’ άλλα λόγια, μόνο όταν είναι πρόθυμοι να δεσμευτούν μαζί τους. Ας δούμε μερικά από αυτά τα τσεκαρίσματα των ανδρών, αλλά και των γυναικών, όπως μας τα παρουσιάζει ο ψυχοθεραπευτής.

Οι περισσότεροι μας είπαν ότι θέλουν οι φίλες τoυs ν’ αποτελούν προκλήσεις γι ΄αυτούς και να μπορούν “να έχουν τις δικές τους απόψεις εννοώντας όμως το ακριβώς αντίθετο από αυτό που εννοούσαν οι γυναίκες.

Δηλαδή, μια γυναίκα που δεν απαιτεί αφοσίωση, δεν θα λάβει σε αντάλλαγμα σεβασμό και αφοσίωση. Οι άντρες φανερώνουν ξεκάθαρα την προτίμησή τous να φλερτάρουν και να προσφέρουν την ελάχιστη δυνατή αφοσίωση. Παρ’ όλα αυτά, συνέχιζαν να κοιμούνται με γυναίκες τις οποίες δεν σέβονταν, αλλά ούτε καν τις συμπαθούσαν, αν βέβαια ήταν αρκετά ελκυστικές.

Οι περισσότεροι άντρες κάνουν πολύ συχνά κάτι τέτοιο στις σχέσεις της μιας νύχτας. ‘Ετσι λοιπόν, για ν’ αναγκάσει μια γυναίκα έναν άντρα να της αφοσιωθεί θα πρέπει να μη φέρεται ανόητα, να ξέρει τι θέλει, και ν’ απαιτεί απ’ αυτόν αφοσίωση. Όμως, αυτά τα χαρακτηριστικά δεν καθορίζουν το αν μια γυναίκα θεωρείται, ή όχι, σεξουαλικά ελκυστική. Γιατί η ελκυστικότητά της καθορίζεται απ’ τα εξωτερικά της χαρακτηριστικά.

Είναι στη φύση μας να δοκιμάζουμε συνέχεια τους εαυτούς μας μέχρι να φτάσουμε στα όριά μας. Όταν οι γυναίκες λένε ότι τους αρέσουν οι άντρες που θεωρούν “πρόκληση”, εννοούν αυτούς που είναι ελκυστικοί και σίγουροι για τον εαυτό τους που δεν βιάζονται να δεσμευτούν και ν’ αφοσιωθούν σε οποιαδήποτε γυναίκα τους θεωρεί αποδεκτούς. Επειδή ακριβώς είναι ελκυστικοί, έχουν τη δυνατότητα να είναι και επιλεκτικοί. Οι γυναίκες ελκύονται από άντρες που δύσκολα θα αφοσιωθούν σ’ αυτές και θα προχωρήσουν σε μια δέσμευση μαζί τους. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο επειδή η δυσκολία, αυτή καθαυτή, είναι συναρπαστική και αποτελεί πρόκληση, αλλά κι επειδή σηματοδοτεί την υπόσταση και την ποιότητα ενός άντρα.

Γι’ αυτό λοιπόν, οι άντρες που έχουν μεγάλη ζήτηση μπορούν πιο εύκολα να πάρουν αυτά που θέ­λουν από τις γυναίκες, ενώ, ταυτόχρονα, έχουν τη δυνατότητα να προ­σφέρουν σ’ αυτές πολύ λίγα. Συνεπώς, η γυναίκα καλείται να πείσει έναν τέτοιο άντρα ότι είναι τόσο ξεχωριστή που δεν θα μπορέσει να την κερδίσει, παρά μόνο αν δεσμευτεί κι αν της αφοσιωθεί αρκετά, γιατί έτσι της αξίζει.

Η τάση μας να δοκιμάζουμε τα όρια κάποιου μ’ αυτό τον τρόπο συ­νεπάγεται ότι, όλεw σχεδόν οι γυναίκες, ανεξάρτητα από το πόσο ελκυστικές είναι, θα ζήσουν κάποια στιγμή την απόρριψη, αν δεν βρουν σχετικά γρήγορα ένα σύντροφο για σχέση, ή γάμο. Η Σούζαν είχε μια τέτοια εμπειρία. Mας είπε ότι είχε συναντήσει έναν άντρα που ήταν “αληθινή πρόκληση”, γιατί όλοι οι προηγούμενοι σύντροφοί της ενδιαφέρονταν για εκείνη περισσότερο απ’ όσο ενδιαφερόταν αυτή για εκείνους. Autos ο άντρας της φάνηκε ότι μπορούσε να αποδειχτεί πιο δυνατός” από εκείνη.

Έβγαιναν μαζί για έξι μήνες, και μετά άρχισαν να κάνουν έρωτα. Εκείνος παρέμεινε γοητευτικός και ζεστος μαζί της, αλλά δεν έκανε καμιά κίνηση για να κάνει πιο στενή τη σχέση toυs. Όταν άρχισαν να κάνουν σεξ, η Σούζαν ένιωσε πως είχε αρχίσει να τον ερωτεύεται. Όταν, όμως, αναζήτησε ενδείξεις ανταπόδοσης των συναισθημάτων της, εκείvos ήταν ασαφής κι επιφυλακτικος. Γi’ αυτό λοιπόν, άρχισε να υποψιάζεται ότι συναντούσε κι άλλες γυναίκες. Δεν ήταν πρόθυμος να δεσμευτεί μαζί της, ή ακόμα και να της πει ότι την αγαπούσε, και τελικά του ζήτησε να διαλύσουν τη σχέση τους. Μας είπε ότι ένιωσε πολύ πληγωμένη. Ήταν η πρώτη φορά που αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι κάποιος την παράτησε, πριν το κάνει η ίδια.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved