5 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να κάνεις ένα διάλειμμα από τις σχέσεις

POP UP TEAM
/
8 Σεπτεμβρίου, 2021

Για μερικούς από εμάς, η συντροφικότητα έρχεται κόντρα στη φύση μας. Μπορούμε να είμαστε ελεύθεροι για καιρό και να μην αισθανθούμε την ανάγκη να δεθούμε με κάποιον. Άλλοι, δεν αντέχουμε τη μοναξιά. Η σκέψη της και μόνο μας τρομάζει, ενώ η συνειδητή επιλογή της μας φαίνεται αδιανόητη.

Ενώ οι απόψεις διίστανται, υπάρχει κάτι με το οποίο ελάχιστοι θα διαφωνήσουν: Αν είμαστε μόνιμα σε σχέση, θα χάσουμε πολλές εμπειρίες από τη ζωή μας. Μερικές φορές το να μένουμε μόνοι μας κάνει καλό, καθώς μας δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας.

Παρακάτω βρίσκονται 5 σημάδια που δείχνουν ότι έφτασε και για εμάς αυτή η στιγμή:

1. Πιεζόμαστε να γνωρίσουμε κάποιον

Από την κοινωνία μέχρι την οικογένεια, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μας πιέζουν να βρούμε το άλλο μας μισό. Θα πρέπει, όμως, να το αναζητήσουμε μόνο εάν εμείς το θέλουμε και το έχουμε ανάγκη και όχι επειδή κάποιοι άλλοι έχουν συγκεκριμένα σχέδια για εμάς.

2. Φοβόμαστε τη δέσμευση

Συχνά έχουμε στο μυαλό μας ότι για να ξεπεράσουμε έναν φόβο, δεν έχουμε παρά να τον αντιμετωπίσουμε. Δυστυχώς, οι σχέσεις είναι ένας τομέας στον οποίο αυτό το κόλπο δεν έχει αποτέλεσμα. Πρέπει πρώτα να συμφιλιωθούμε με τον εαυτό μας και μετά, όταν αισθανθούμε έτοιμοι, να ερωτευτούμε.

3. Φοβόμαστε τη μοναξιά

Σε αντίθεση με το παραπάνω, πολλοί φοβόμαστε να μείνουμε μόνοι. Προτιμούμε να είμαστε με το λάθος άνθρωπο, παρά να μην έχουμε κανέναν. Στις ερωτικές μας σχέσεις, όμως, δε χωράνε συμβιβασμοί. Πρέπει να δεσμευόμαστε μόνο επειδή μας ενδιαφέρει ο άνθρωπος που έχουμε απέναντί μας και όχι γιατί απλώς θέλουμε να έχουμε κάποιον να μας περιμένει, στο τέλος της ημέρας.

4. Θέλουμε να ξεπεράσουμε τον τελευταίο μας σύντροφο

Όταν τελειώνει μία σχέση, θέλουμε να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Για να το πετύχουμε αυτό, δε θα πρέπει να ξεκινήσουμε αμέσως την αναζήτηση του επόμενου συντρόφου, απλώς για να περάσουμε το χρόνο μας. Αυτό που θα μας ωφελήσει πραγματικά, είναι το να μείνουμε μόνοι και να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας.

5. Δεν μπορούμε να διαχειριστούμε την απόρριψη

Κάθε φορά που γνωρίζουμε κάποιον πιστεύουμε ότι βρήκαμε το άλλο μας μισό. Δίνουμε τα πάντα από την αρχή προκειμένου να τον εντυπωσιάσουμε, ενώ δεν αντέχουμε το ενδεχόμενο να μην τα καταφέρουμε. Έτσι, όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως περιμέναμε, απογοητευόμαστε. Μέχρι να αισθανθούμε αρκετά δυνατοί και να αποδεχτούμε ότι δε γίνεται να αρέσουμε σε όλους, ας κάνουμε ένα διάλειμμα από τις γνωριμίες!

Photo by Harry Cunningham on Unsplash

via jenny.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved