2 σοβαρά σημάδια ότι ίσως πρέπει να χωρίσεις

POP UP TEAM
/
7 Ιουλίου, 2022

Να μείνω ή να φύγω;

Σε έναν ιδανικό κόσμο θα υπήρχε ένα βιβλίο με κανόνες που θα σου εξηγούσε πότε μια σχέση είναι καλή για σένα. Αφού, όμως, δεν υπάρχει, όλες ξέρουμε πώς είναι να βασανιζόμαστε από τη σκέψη για το αν πρέπει να αφήσουμε τη σχέση μας ή να προσπαθήσουμε λίγο περισσότερο.

Είτε μιλάμε για το άλλο σου μισό είτε για την καλύτερη σου φίλη, μερικές φορές προκύπτουν ζητήματα για τα οποία είναι δύσκολο να αποφασίσεις τι πρέπει να κάνεις και πιέζεσαι: μένεις και ελπίζεις ότι δεν ξοδεύεις το χρόνο σου ή φεύγεις και αναρωτιέσαι αν έκανες το σωστό; Ανακάλυψε παρακάτω δύο σοβαρούς λόγους για να αφήσεις τη σχέση που σε βασανίζει.

Σημάδια ότι πρέπει να χωρίσεις:

1. Όταν νιώθεις ότι πρέπει να προσέχεις για τα πάντα

Αυτό δεν είναι υγιές. Επανάλαβε: Δεν είναι υγιές. Το να βρίσκεσαι σε μια διαρκή ανασφάλεια και να μην είσαι ο εαυτός σου από φόβο μήπως εκνευρίσεις ή απομακρύνεις τον άλλον είναι, ταυτόχρονα, θλιβερό και τοξικό. Ο σκοπός μιας σχέσης είναι να βρεις κάποιον που γνωρίζει τον αληθινό σου εαυτό και σε αγαπά γι’αυτό. Αν κάποιος δεν ενδιαφέρεται για σένα, λίγη σημασία έχει το πόσα emojis θα στείλεις ή πόσο προσπαθείς να ικανοποιήσεις τις δικές του ανάγκες. Την επόμενη φορά που θα πιάσεις τον εαυτό σου να ρωτάει αν αυτό που είπες ήταν «υπερβολικό», υπενθύμησε στον εαυτό σου πως είσαι υπέροχη και αξίζεις ανθρώπους που πιστεύουν το ίδιο.

2. Όταν επηρεάζει την καθημερινότητα σου

Στις σχέσεις υπάρχουν συμβιβασμοί – αυτή είναι η απλή αλήθεια. Αν, όμως, είσαι με κάποιον που σε κάνει να χάνεις τα deadlines της δουλειάς σου ή να αγνοείς τα χόμπι που κάποτε σε έκαναν χαρούμενη, τότε κάνε ένα βήμα πίσω. Η προσωπική σου ζωή δεν πρέπει να υποβαθμίζεται για να δώσεις «καύσιμο» στη χαρά κάποιου άλλου. Παρομοίως, μια σχέση που σε ταράζει σε σημείο που δε νιώθεις πια ο εαυτός σου ή σου παίρνει την ενέργεια στο βαθμό που δεν έχεις όρεξη να σηκωθείς από το κρεβάτι, ναι, δεν σου χρειάζεται.

Γενικότερα, μια όμορφη και υγιής σχέση «μετριέται» από το πόσο χαρούμενη αισθάνεσαι εσύ. Η ζωή είναι μικρή για να έχεις σχέσεις που σε ρίχνουν. Εσύ τι λες;

via missbloom.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved