Όταν αγαπάμε φαινόμαστε (κι όντως είμαστε) ομορφότεροι

POP UP TEAM
/
16 Απριλίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Όταν είμαστε ερωτευμένοι όλα γύρω μας αλλάζουν. Γίνονται πιο όμορφα και αισιόδοξα. Αντιμετωπίζουμε όλα όσα βιώνουμε, είτε αυτά είναι ευχάριστα είτε αρνητικά, μ΄ ένα τρόπο περισσότερο θετικό. Επειδή ο έρωτας είναι ζωή, είναι ευτυχία, είναι δύναμη. Η ψυχολογία μας αλλάζει. Αισθανόμαστε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση κι ένα έντονο αίσθημα ικανοποίησης και σιγουριάς. Το εγώ μας τονώνεται και νιώθουμε ικανοί ν΄ αντιμετωπίσουμε τα πάντα αλλά και να δημιουργούμε συνεχώς καινούργια πράγματα.

Ο έρωτας, όμως, δεν ανεβάζει μόνο την ψυχολογία μας και σίγουρα δεν τονώνει μόνο το εγώ μας. Ο έρωτας κι όλα όσα εμπεριέχει το μοναδικό αυτό συναίσθημα μας ομορφαίνει και εμφανισιακά. Θ΄ αναρωτηθείτε πώς γίνεται αυτό, αν και πολλοί το ΄χετε δει στον εαυτό σας, όταν νιώθετε ερωτευμένοι. Επιστημονικές έρευνες έχουν καταλήξει ότι το συναισθηματικό μέρος του ανθρώπινου εγκεφάλου συντονίζεται με το λογικό κι αυτό συντελεί στην εναρμόνιση του ανοσοποιητικού κι αναπλαστικού μας συστήματος. Ο έρωτας είναι το ελιξίριο της νεότητας και της υγείας μας.

Όταν είμαστε ερωτευμένοι, όταν αγαπάμε, οι ορμόνες που εκκρίνουμε διεγείρονται, με αποτέλεσμα να πραγματοποιείται στον οργανισμό μας μια σειρά χημικών αντιδράσεων. Αυτές προκαλούν την απελευθέρωση τοξινών και βακτηρίων, που μας προστατεύουν από τη γήρανση.

Πιο απλά όταν είμαστε ερωτευμένοι το δέρμα μας είναι λαμπερό, καθαρό, χωρίς οποιοδήποτε ίχνος ακμής κι απαλό. Τα μαλλιά μας γυαλίζουν και τα αισθανόμαστε πιο πυκνά και υγιή. Τα νύχια μας είναι πιο γερά και ενώ αυτό φαίνεται κάπως παράξενο, τελικά ισχύει. Επειδή ο έρωτας βοηθάει την πρόσληψη και την αφομοίωση του ασβεστίου. Ο οργανισμός αντιλαμβάνεται μια ερωτευμένη γυναίκα πχ, ως μελλοντική μητέρα κι επομένως συγκρατεί περισσότερο ασβέστιο για την κυοφορία. Απίστευτο, αλλά είναι ένα απ΄ τα αμέτρητα θαύματα της φύσης.

Ακόμα και τα μάτια μας λάμπουν και το βλέμμα μας είναι πιο καθαρό. Τα χείλια μας δείχνουν πιο ζουμερά και το φυσικό τους χρώμα γίνεται εντονότερο. Όλο το σώμα μας ακτινοβολεί υγεία. Αυτό συμβαίνει επειδή ο έρωτας κι η αγάπη αυξάνουν τις ενδορφίνες που παράγονται στο σώμα, κι αυτό οδηγεί στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Ακόμα και τον πονοκέφαλο νικάς. Η ορμόνη της αγάπης και του έρωτα απλά τον εξαφανίζουν.

Συμβαίνει όμως και το εξής καταπληκτικό που όλοι μας, ειδικά οι γυναίκες, λατρεύουν· η σιλουέτα μας όχι μόνο δείχνει πιο λεπτή, αλλά όντως είναι. Επειδή όταν είσαι ερωτευμένος, το φαγητό δεν αποτελεί πλέον μια από τις βασικές προτεραιότητές σου. Μη σας πω ότι μπορείτε να μείνετε εντελώς νηστικοί για πάρα πολλές ώρες, σκεπτόμενοι απλά και μόνο τον έρωτά σας. Κι έτσι νιώθετε χορτασμένοι. Άρα αδυνατίζετε και μάλιστα χωρίς να το καταλαβαίνετε και δίχως κόπο. Μήπως, λοιπόν, είναι καιρός να αφήσετε τα γυμναστήρια και να ερωτευτείτε;

Έτσι, λοιπόν, η αγάπη κι ο έρωτας ισούνται με την ομορφιά και τη μακροζωία. Ασφαλώς κι η ερωτική πράξη παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, όχι μόνο στην ψυχολογία μας αλλά και στην εμφάνισή μας. Προσφέρει πάρα πολλά οφέλη που ίσως και να μην συγκρίνονται με την ευχαρίστηση, που η ερωτική πράξη αυτή καθεαυτή μας δημιουργεί.

Οι ρυτίδες στο πρόσωπό μας σαν να εξαφανίζονται σιγά-σιγά, επειδή το σεξ παράγει αυξητικές ορμόνες που απαλύνουν το δέρμα μας. Και καθώς γίνεται καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, οι γυναίκες, ειδικά, αποκτούν ένα φυσικό ροζ χρώμα στο πρόσωπό τους και μια μοναδική λάμψη. Επιπλέον τα οιστρογόνα που παράγονται κατά τη διάρκεια της πράξης βοηθούν και τα μαλλιά μας να παραμένουν απαλά και λαμπερά.

Φυσικά και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το σώμα μας αποκτά περισσότερες καμπύλες, σφίγγει αλλά και γίνεται ολοένα και περισσότερο ευλύγιστο. Επειδή, κακά τα ψέματα, συμβαίνει κι ένα είδος γυμναστικής, απλά οριζόντιας. Αλλά πέρα απ΄ αυτό, όντας ερωτευμένοι και νιώθοντας ποθητοί, η ανάγκη μας να φροντίζουμε το σώμα μας, γίνεται πιο έντονη. Έτσι ακολουθούμε και μια πιο υγιεινή διατροφή. Προσφέρει επίσης πολλά οφέλη και στον ύπνο. Αφενός κοιμόμαστε περισσότερο αφετέρου πιο εύκολα. Έτσι ο υγιής ύπνος συντελεί στη φυσική ανάπλαση του δέρματός μας.

Ο έρωτας κι η αγάπη λειτουργούν όπως ο αισθητικός κι ο πλαστικός χειρουργός, αλλά μ΄ έναν φυσικό τρόπο και χωρίς οποιοδήποτε κόστος. Μετά απ΄ όλα αυτά δε μένει κάτι άλλο απ΄ το να ευχηθούμε να ΄μαστε πάντοτε ερωτευμένοι, ν΄ αγαπιόμαστε και να κάνουμε έρωτα. Επειδή αγάπη, έρωτας κι ομορφιά πάνε μαζί, πακέτο.

 

Συντάκτης: Ελίζα Κωνσταντινίδου – https://www.pillowfights.gr/
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved