Τα άσχημα γεγονότα που συμβαίνουν στη ζωή μας, μας οδηγούν σε καλύτερα μονοπάτια

POP UP TEAM
/
6 Μαΐου, 2023

Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβόμαστε την αλλαγή. Φοβόμαστε να αφήσουμε το σίγουρο τρόπο της ζωής μας για έναν άλλο τρόπο ζωής που δεν τον γνωρίζουμε καν.
Τι γίνεται όμως αν δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τον τωρινό τρόπο ζωής μας;

Αν πλήττουμε, αν δεν περνάμε καλά, αν δεν ικανοποιούνται τα όνειρα μας, οι απαιτήσεις μας, οι φιλοδοξίες μας, οι στόχοι μας, αν δεν μας αρέσει το σκηνικό της ζωής μας….
Η λύση είναι απλή και μια. Αν δεν μας αρέσει η ζωή που ζούμε, την αλλάζουμε. Όσο το μυαλό και η καρδιά λειτουργούν και το ηθικό είναι ακμαίο, μπορούμε να μπούμε σε όποιο σκηνικό ζωής θέλουμε..

Μπορούμε να φτιάξουμε οποιοδήποτε σκηνικό θέλουμε με βάση τις προτεραιότητες μας και τις ανάγκες μας. Μπορούμε να διαλέξουμε το δρόμο της αγάπης, του ενδιαφέροντος, της εμπιστοσύνης, της καλοσύνης, της οικογένειας. Αυτό εξαρτάται από εμάς.

Το μόνο δύσκολο κομμάτι είναι να πάρουμε την απόφαση να φύγουμε και να κυνηγήσουμε τα όνειρα μας και το καλύτερο μέλλον για εμάς. Όπως το ονειρεύεται ο καθένας μας. Το ρίσκο είναι το κλειδί για αλλαγή.

Μόνο ο άνθρωπος που ρισκάρει είναι ελεύθερος. Το να μένεις αλυσοδεμένος στις βεβαιότητες σε κάνει αυτομάτως δούλο, έχοντας ξεπουλήσει το μεγαλύτερο αγαθό σου, την ατομική σου ελευθερία και το δικαίωμα της επιλογής. Η μεγαλύτερη ίσως υποχρέωση που έχεις στη ζωή είναι να γίνεις όλα όσα εσύ επιθυμείς και θέλεις για δικό σου όφελος.

Το ρίσκο εγκυμονεί αποτυχία, κίνδυνο ή και ματαίωση αλλά πολλές φορές οδηγεί σε ένα λαμπρό και ευτυχισμένο μέλλον. Η μεγαλύτερη ατυχία στη ζωή είναι να μην ρισκάρεις ποτέ. Όποιος δεν ρίσκαρε τίποτα ποτέ του και έμεινε δέσμιος στη βεβαιότητα του, δεν έκανε τίποτα, δεν έχει τίποτα και δεν είναι τίποτα. Μπορεί σαφώς, να απέφυγε τον πόνο, τη ματαίωση και τη λύπη αλλά δεν έμαθε , δεν ένιωσε, δεν άλλαξε, δεν αναπτύχθηκε, δεν έζησε και δεν αγάπησε.

Πόσοι από εμάς παρέμειναν σε μια αποτυχημένη και ρουτινιασμένη σχέση μόνο και μόνο για να αποφύγουμε το πόνο που φέρνει ο χωρισμός? Χάνοντας ευκαιρίες, σημαντικούς ανθρώπους ακόμη και τη ζωή μας. Όλα αυτά για να μείνουμε στο βέβαιο και το σίγουρο για εμάς. Φοβηθήκαμε να σαλπάρουμε για καινούργιους ωκεανούς και να ζήσουμε αυτό που ονειρευόμαστε ή τουλάχιστον να παλέψουμε γι αυτό. Πολλοί από εμάς επιλέγουμε να είμαστε δέσμιοι της μοίρας μας και των επιλογών μας.

Το ρίσκο φυσικά δεν είναι μόνο στις σχέσεις αλλά και στον επαγγελματικό τομέα, στις σπουδές και σε οτιδήποτε άλλο φέρει αλλαγή στη ζωή μας.

6 Συλλογισμούς που μπορούμε να υποβάλουμε στον εαυτό μας αν σκεφτόμαστε μια καλύτερη αλλαγή για εμάς είναι οι εξής:

1. Δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μας αν δεν αποδεσμευτούμε από το τελευταίο.

Αν μένουμε κολλημένοι στο παρελθόν, δεν μπορούμε να ζήσουμε το παρόν και φυσικά και το μέλλον. Το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν και εκεί πρέπει να μένει ότι και αν έγινε. Η ζωή κινείται μπροστά, ανεξάρτητα από το πόσο χαμένοι νιώθουμε. Πρέπει να τη ζήσουμε διότι ο χρόνος κυλάει γρήγορα και οι ευκαιρίες της ζωής με τον καιρό μειώνονται.

2. Υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας ποιος είμαστε, τι θέλουμε και τι προτεραιότητες έχουμε.

Καλό είναι να γνωρίζουμε τι ακριβώς θέλουμε από τη ζωή μας. Αυτό θα μας κινητοποιήσει πιο γρήγορα και θα πετύχουμε και τους στόχους μας.

3. Συλλογιζόμαστε από το τι είδους ανθρώπους έχουμε γύρω μας.

Πολλές φορές δεν είναι μόνο οι καταστάσεις και οι σκέψεις που μας κάνουν και υποφέρουμε αλλά και οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας.

3. Αν δεν σου αρέσει εκεί που βρίσκεσαι, φύγε. Δεν είσαι δέντρο.

Αν δεν είστε ικανοποιημένοι με τη ζωή σας, άλλαξτε την. Όσο πιο γρήγορα γίνει η αλλαγή τόσο το καλύτερο για εσάς. Αν δεν υπάρχει κάτι που σας κρατάει πίσω και έχετε την πρόθεση να φύγετε και να παλέψετε για αυτό που θέλετε περισσότερο, τότε κάντε το. Ακολουθήστε το ένστικτό σας!

4. Μερικές φορές τα άσχημα γεγονότα που συμβαίνουν στη ζωή μας, μας οδηγούν σε καλύτερα μονοπάτια.

Ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα στη ζωή που πρέπει να μάθουμε είναι το πώς να αποδεχόμαστε τις καλές στιγμές μαζί με τις κακές στιγμές στη ζωή μας. Πολλές φορές τα άσχημα γεγονότα που συμβαίνουν σε εμάς, έγιναν για έναν λόγο, δίνοντάς μας ένα καινούργιο δρόμο για να συνεχίσουμε για καινούργια και καλύτερα πράγματα. Το όποιο γεγονός και να μας συμβεί το παίρνουμε ως αφετηρία και προχωράμε μπροστά διότι και η ζωή πάει μπροστά.

5. Πάντα να θυμάστε ότι η τωρινή σας κατάσταση δεν είναι ο τελικός σας προορισμός.

Να θυμάστε ότι τίποτα δεν είναι μόνιμο. Η προσωρινότητα μπορεί να είναι όμορφο πράγμα. Υπάρχει πάντα ένας άλλος δρόμος που μπορεί να σας οδηγήσει σε κάτι πολύ καλύτερο ή κάτι που δεν έχετε ξαναζήσει. Να είστε ανοικτοί στις ατέλειωτες δυνατότητες του κόσμου γύρω σας!

Είναι απολύτως φυσιολογικό να νιώθετε χαμένοι σε κάποιες κρίσιμες στιγμές της ζωή σας, απλά να θυμάστε πως έχετε πολλούς δρόμους που βρίσκονται μπροστά σας. Η ζωή θα σας δίνει πάντα την ευκαιρία να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο και ομορφότερο από αυτό που ήδη έχετε. Τα όνειρα υλοποιούνται αρκεί να υπάρχει θέληση και τόλμη.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved