Αυτόν τον καιρό της κοινωνικής απομόνωσης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού ποιους τύπους φαγητών πρέπει να προτιμάμε; Και είναι ασφαλές το take away ή το delivery;

Σύμφωνοι, ειδικοί έχουν αναφέρει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουμε ότι ο κορονοϊός μπορεί να μεταδοθεί μέσω του φαγητού. Τι γίνεται, όμως, με τα κοντέινερς που κουβαλούν εμπορεύματα και τις πλαστικές σακούλες που μεταφέρεται το φαγητό;

«Παρ′ όλα αυτά, πρέπει να εξακολουθήσουμε να είμαστε προσεκτικοί διότι όλοι αυτοί οι ιοί μπορεί να αλλάζουν. Κι αυτό που λέμε σήμερα μπορεί να είναι διαφορετικό αύριο», λέει ο Τζεφ Νέλκεν, ειδικός στην ασφαλή γαστρονομία στο Γούντλαντ Χιλς στην Καλιφόρνια.

Η HuffPost US απευθύνθηκε σε ειδικούς στο ζήτημα του φαγητού για να πάρει πληροφορίες σχετικά με το πως μπορεί να τρώει κανείς με ασφάλεια κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού. Ακόμα κι αν το φαγητό ή ό,τι το μεταφέρει δεν έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό, το να τρώει κανείς φαγητό που δεν έχει παρασκευαστεί ή προετοιμαστεί σωστά μπορεί να θέσει σε κίνδυνο όλο το σύστημά μας. Αυτά πρέπει να προσέχουμε:

Αν θέλετε να κάνετε take out επιλέξτε εστιατόρια που γνωρίζετε

Δεν είναι και η πιο κατάλληλη ώρα για γαστρονομικές εξερευνήσεις, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Νέλκεν.

Οπως λέει ο ίδιος, αυτές τις στιγμές είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρχει μια αίσθηση οικειότητας κι αίσθημα ασφάλειας με το εστιατόριο που επιλέγουμε. Επίσης για την ώρα ο ίδιος συστήνει - αν θέλουμε οπωσδήποτε να παραγγείλουμε σπίτι - να διαλέξουμε από τις τυπικές αλυσίδες εστίασης που συνηθίζουμε.

 

Πηγή: huffingtonpost.gr