H μαγική συμπεριφορά της γυναίκας που μαγνητίζει κάθε άνδρα

POP UP TEAM
/
1 Ιουλίου, 2021

Τι σημαίνει να είσαι θηλυκό!

Η θηλυκότητα ξεκινάει από μέσα μας. Δεν είναι μία εξωτερική πραγματικότητα.

Στη δυτική κουλτούρα έχουμε μπερδέψει τους όρους αυτού του παιχνιδιού. Όταν σκεφτόμαστε τον όρο «θηλυκότητα» ο νους μας πάει στην εξωτερική εμφάνιση μιας γυναίκας.

Και ναι, σίγουρα η εξωτερική εμφάνιση του θηλυκού έχει το ρόλο της στο παιχνίδι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Αν μια γυναίκα είναι άδεια χαράς, κενή εσωτερικής ομορφιάς, τότε η εξωτερική της ομορφιά δεν έχει καμία αξία.

Η θηλυκότητα δημιουργείται από μέσα προς τα έξω. Δημιουργείται πρώτα μέσα στη γυναίκα κι έπειτα η γυναίκα την εκπέμπει και μπορεί έτσι και μαγνητίζει όλα τα βλέμματα. Υπάρχουν γυναίκες τρομερά θηλυκές που δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ρούχα την τελευταίας λέξης της μόδας, παπούτσια της νέας σεζόν ή την πιο μοδάτη τσάντα της εποχής. Κι όμως εκπέμπουν μεγαλύτερη θηλυκότητα και από γυναίκες που βρίσκονται όλη μέρα στα spa και στα καλύτερα ινστιτούτα αισθητικής και κοσμετολογίας. Τι το εξαιρετικό λοιπόν έχουν τα πραγματικά θηλυκά;

Ας βάλουμε λοιπόν μία σειρά. Οι αληθινά έξυπνοι άνδρες, τα αυθεντικά αρσενικά, δε θα ξεγελαστούν ποτέ από την ψεύτικη «ομορφιά» μιας γυναίκας, δε θα ξεγελαστούν ποτέ από τα φτιασίδια της, δε θα ξεγελαστούν από εγωκεντρικές, ανασφαλείς γυναίκες που θα χρησιμοποιήσουν τα σώματα τους για να νιώσουν ότι αξίζουν κάτι. Κι αν εσύ θέλεις να σε αγαπήσει και να σε λατρέψει, να σε προστατέψει και να σε φροντίσει ένα αληθινό αρσενικό, θα χρειαστεί να έχεις τις ποιότητες ενός αυθεντικού θηλυκού! Εάν έχεις σεβασμό για τον εαυτό σου, θα ζεις σαν μία αυθεντική γυναίκα, με αυτοπεποίθηση, διάθεση χαράς και προσφοράς.

Για να αρχίσεις λοιπόν να νιώθεις θηλυκό, θα χρειαστεί να ξεκινήσεις από το να νιώσεις ελεύθερη κι ανάλαφρη. Είσαι η ροή της ζωής. Νιώσε το! Η ελευθερία είναι κάτι μεγαλύτερο από την ανεξαρτησία ή την αυτοπεποίθηση. Μιλάω για την πνευματική ελευθερία. Την ελευθερία απαλλαγμένη από ασχήμιες, από κατινιές, από αλαζονείες, από ναρκισσισμούς. Απαλλαγμένη από εχθρότητες και κακίες, απαλλαγμένη από μνησικακίες και πικρίες, από μιζέριες και τσιγκουνιές. Μία γυναίκα αληθινό θηλυκό είναι ελεύθερη. Δεν είναι παγιδευμένη μέσα στο κεφάλι της, να αναλύει και να υπερ-αναλύει πράγματα και καταστάσεις.

Η γυναικεία φύση είναι αληθινά γενναιόδωρη. Είναι η χαρά της ζωής. Η χαρά της ζωής έχει μέσα της την γενναιόδωρη προσφορά, τη γενναιόδωρη φροντίδα, την άπειρη αγάπη. Οι αληθινές γυναίκες είναι αυτές που έχουν την έγνοια μέσα τους, την αίσθηση της φροντίδας για όλους. Το αληθινό θηλυκό είναι η «Μεγάλη Μητέρα». Δεν έχει καμία σημασία το αν έχει παιδιά ή όχι. Η «Μεγάλη Μητέρα» είναι η ίδια η χαρά της ζωής, ή ίδια η αγάπη, η χαρά της φροντίδας και της προσφοράς με σάρκα και οστά.

Ευαλωτότητα

Αυτό κι αν είναι μεγάλο κεφάλαιο! Μία γυναίκα, με αληθινή θηλυκή δύναμη, χρειάζεται να επιτρέψει στον εαυτό της να είναι ευάλωτη. Ευάλωτη, βέβαια, δε σημαίνει ούτε αβοήθητη, ούτε χαζή, ούτε αφελής, ούτε θύμα. Ευάλωτη σημαίνει ανοιχτή, γενναιόδωρα ανοιχτή και διαθέσιμη. Όταν λες «Δεν χρειάζομαι κανέναν» δεν είσαι διαθέσιμη, δεν είσαι ανοιχτή για έναν άνδρα αυθεντικό αρσενικό που θέλει να φροντίσει τη γυναίκα του. Όταν λες «Δεν έχω ανάγκη κανέναν», τότε μένεις είτε μόνη ή προσελκύεις άντρες στη ζωή σου που είναι «γυναικούλες». Εάν διατυμπανίζεις και πιστεύεις πως είσαι «ικανή για όλα» και πως μπορείς να τα κάνεις «όλα μόνη» σου, τότε ποιος ο ρόλος του αληθινού αρσενικού στη ζωή σου; Κανένας! Αντιθέτως θα σου κατσικωθεί ένας άνδρας «γυναικούλα» που θα έχει ανάγκη μια «μαμά» να τον φροντίζει και να του τα φέρνει όλα έτοιμη στο πιάτο. Το αληθινό αρσενικό χρειάζεται μία γυναίκα που του δίνει το χώρο να τη φροντίσει, που του δίνει το χώρο να αναλάβει τον έλεγχο, να αναλάβει πρωτοβουλίες, να πάρει αποφάσεις.

Μία γυναίκα μπορεί να βγάζει τα δικά της χρήματα, να είναι ανεξάρτητη, δυναμική, αποφασιστική, αλλά ταυτοχρόνως να επιτρέπει σε έναν άνδρα να την προστατεύει, να τη φροντίζει, να κάνει πράγματα για αυτή κι εκείνη να τα απολαμβάνει. Να επιτρέπει ουσιαστικά, στον εαυτό της να λαμβάνει και να απολαμβάνει. Να βρεθεί σε αυτή τη θέση μέσα της που λέγεται «λαμβάνειν». Είμαι ανοιχτή στο να λάβω!

Η μαγεία της γυναίκας βρίσκεται στον αυθορμητισμό της, στην πηγαία ροή των συναισθημάτων της, των ιδεών της, της χαράς της ανάπτυξης. Η δύναμη της δεν είναι να ψάχνει το τι είναι ρεαλιστικό (αυτό είναι δουλειά και ρόλος του Άνδρα), αλλά το να αναζητά το όνειρο, την ουτοπία, το ιδανικό. Η δουλειά της γυναίκας είναι να νιώθει, να αισθάνεται, να διαισθάνεται, να ψυχανεμίζεται. Η γυναίκα είναι αερικό και ταυτόχρονα «μάνα γη», γόνιμη κι αιθέρια παρουσία!

Φύσσα Ν. Ελένη, Ψυχολόγος, Πτυχιούχος Πανεπιστημίου Κρήτης, Ψυχοθεραπεία παιδιού, εφήβου κι ενήλικα. – fissaeleni.gr 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved