Το εξαιρετικά σπάνιο μπουκάλι κονιάκ των €130.000

POP UP TEAM
/
1 Ιουνίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Ένα εξαιρετικά σπάνιο απόσταγμα του 1762 έσπασε κάθε ρεκόρ σε δημοπρασία

Ένα εξαιρετικά σπάνιο μπουκάλι κονιάκ πουλήθηκε έναντι €131.990 την περασμένη Πέμπτη, σε δημοπρασία που οργάνωσε ο οίκος Sotheby’s. Η ηλικίας 258 ετών φιάλη είναι μία εκ των τριών που έχουν απομείνει, από την παραγωγή του Maison Gauthier στη Γαλλία, το 1762. Μετά την πώλησή του έγινε ασφαλώς το πιο ακριβό vintage κονιάκ της ιστορίας.

Η εν λόγω φιάλη φέρει την ονομασία Grand Frere (Big Brother ή μεγάλος αδερφός, όπως προτιμάς) ενώ οι δύο άλλες τιτλοφορούνται Little Sister και Little Brother. Η πρώτη φιλοξενείται στο Gautier Museum και η δεύτερη πουλήθηκε επίσης σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη, πίσω στο 2014. Η τριάδα κουβαλά μαζί της μία συναρπαστική ιστορία, την οποία αποκάλυψε ο πρώην ιδιοκτήτης του κονιάκ στη Sotheby’s. Στα τέλη του 19ου αιώνα, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων μεγάλωσε ένα ορφανό παιδί που ονομαζόταν Alphonse και τοοποίο αργότερα έπιασε δουλειά στην περιοχή του Κονιάκ, στη Γαλλία.

Ο Alphonse, αρκετά χρόνια αργότερα επέστρεψε στο σπίτι του, φέρνοντας μαζί του μπόλικα μπουκάλια κονιάκ. Πιστεύεται πως ο Alphonse εγκατέλειψε τη δουλειά του λόγω της κρίσης της φυλλοξήρας, η οποία κατέστρεψε τα αμπέλια και οδήγησε τις οινοπαραγωγικές περιοχές της Γαλλίας σε οικονομική ύφεση. Έπειτα, ο Alphonse κλήθηκε να πολεμήσει στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά δεν κατάφερε να επιστρέψει ποτέ από αυτόν. Οι φιάλες με το κονιάκ παρέμειναν στην οικογένεια και πολλά χρόνια αργότερα απέκτησαν τεράστια αξία. Το κονιάκ Gautier 1762 θεωρείται πια ένα από τα σπανιότερα αποστάγματα που μπορεί να έχει ένας κορυφαίος συλλέκτης στην κατοχή του, κι αυτό γιατί αποτελεί ένα ιδιαίτερο δείγμα του πώς ακριβώς ήταν το εν λόγω ποτό πριν τη μεγάλη κρίση της φυλλοξήρας αλλά και πώς μπορεί να ωριμάσει με μοναδικό τρόπο, μέσα στο μπουκάλι.

 

Με πληροφορίες από esquire

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved