Η σχέση σου σε ωφελεί με τρόπους που δε φαντάζεσαι

POP UP TEAM
/
7 Ιουνίου, 2020

Και δε μιλάμε για την τρυφερότητα ή την ασφάλεια που νιώθεις.

Πέρα από την τρυφερότητα, την αγάπη, τη στήριξη, την ασφάλεια και τη συναισθηματική σου ισορροπία, η ερωτική σου σύνδεση με έναν άλλον άνθρωπο σε ωφελεί ποικιλοτρόπως. Τι εννοούμε;

1. Καταχρήσεις

Οι παντρεμένες γυναίκες είναι κατά 20% λιγότερο πιθανό να το ρίχνουν στην… κραιπάλη συγκριτικά με την εποχή που ήταν μόνες, υποδεικνύει μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Northwestern στο Evanston, Illinois. Όταν φοράνε τη βέρα φαίνεται πως οι γυναίκες έχουν την τάση να αφήνουν πίσω τις «άγριες» μέρες τους. Και γνωρίζοντας πως πάντα θα παρατητηρεί ο ένας τις κινήσεις του άλλου, μπορεί να βοηθηθείτε και δύο και να κρατήσετε υπό έλεγχο τις καταχρήσεις.

Συμβουλή για όλες: «Η κατανάλωση μιας μέτριας ποσότητας αλκοόλ μπορεί να είναι καλό για σένα», λέει η Dr Brass.

2. Πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας

Οι αδέσμευτες γυναίκες έχουν 60% περισσότερες πιθανότητες να μην έχουν ασφάλεια υγείας συγκριτικά με τις παντρεμένες, υποδεικνύει έρευνα του Κέντρου για τον Έλεγχο Ασθενειών. «Έχοντας σύντροφο αυξάνονται οι πιθανότητες να έχεις ασφάλεια εργοδότη», λέει ο Mark Rukavina, executive διευθυντής της Access Project, μια εταιρίας έρευνας και συμβουλών σε θέματα υγείας.

Συμβουλή για όλες: Μη δέχεσαι την ανασφάλιστη εργασία. Όχι μόνο χάνεις πολύτιμα ένσημα για τη συνταξιοδότησή σου, αλλά λες «όχι» στη διασφάλιση της υγείας σου.

3. Δυνατός εγκέφαλος

Τα ζευγάρια που είναι παντρεμένα ή ζουν μαζί έχουν τις μισές πιθανότητες να εμφανίσουν άνοια αργότερα στη ζωή τους συγκριτικά με αυτούς που ζουν αδέσμευτοι, σημειώνει μια μελέτη του BMJ. Η συνεχής κοινωνική αλληλεπίδραση μεταξύ των συντρόφων (ακόμη και οι καυγάδες) μπορεί να δυναμώνουν τις συνδέσεις μεταξύ των εγκεφαλικών κυττάρων και να προλαμβάνουν την νοητική κατάπτωση.

Συμβουλή για όλες: Ζευγαρωμένη ή όχι, όλοι μπορούν να επωφεληθούν από την υγιή κοινωνική συνδεσιμότητα. «Με πιο ισχυρή διανοητική υγεία, αντιμετωπίζεις πολύ καλύτερα τα οποιαδήποτε εμπόδια υγείας που μπορεί να προκύψουν στο δρόμο σου», συμβουλεύι η Dr Brass.

4. Το μικρόβιο της ευτυχίας

Οι γυναίκες που ζουν με κάποιον σύντροφο τείνουν να είναι πιο κεφάτες όταν ο σύντροφός τους είναι σε καλή διάθεση, σύμφωνα με μια έρευνα από το Πανεπιστήμιο του York. «Τα συναισθήματα είναι άκρως μεταδοτικά, το ίδιο ισχύει και για την ευτυχία», εξηγεί ο συγγραφέας της μελέτης Nick Powdthavee, Ph.d.

Συμβουλή για όλες: Μπορούμε να «κολλήσουμε» ευτυχία από τον καθένα που γνωρίζουμε και συμπαθούμε, λέει ο Dr. Powdthavee. Γι’ αυτό βγες έξω με μια φίλη που μόλις πήρε προαγωγή ή στείλε μια κάρτα για συγχαρητήρια σε μια συγγενή ή φίλη σου που γέννησε και μοιράσου τη χαρά τους.

 

Με πληροφορίες από shape

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved