"Είναι ανησυχητικό που στις εποχές που ζούμε, τα ψηφιακά εργαλεία χρησιμοποιούνται για όλες αυτές τις τρέλες"

Oι συνωμοσίες πήραν φωτιά κατά την περίοδο του παγκόσμιου lockdown. Η πανδημία ήταν βούτυρο στο ψωμί των κατασκευαστών fake news - άλλοι από σκοπιμότητα, άλλοι από άγνοια και άλλοι από καθαρή βλακεία γέμισαν το διαδίκτυο με τις παραφουσκωμένες θεωρίες τους. Όπως ήταν αναμενόμενο, διάφοροι διάσημοι βρέθηκαν στο επίκεντρό τους. Εκείνος, όμως που είχε -και έχει- την τιμητική του ήταν ο Bill Gates.

Το τελευταίο σενάριο συνωμοσίας που κυκλοφορεί τον εμπλέκει με το εμβόλιο ενάντια στον SARS-COV-2. Φυσικά, με βάση τα όσα υποστηρίζει το σενάριο, θέλει μέσα από το εμβόλιο να περάσει ένα "τσιπάκι" στον οργανισμό δισεκατομμυρίων πολιτών.

"Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με microchips. Είναι δύσκολο να αρνηθώ κάτι τέτοιο γιατί είναι τόσο χαζό και παράξενο" δήλωσε, χαρακτηριστικά, στο Business Insider ο Mr. Microsoft. "Μερικές φορές θέλω να γελάσω με κάποιες θεωρίες" είπε στο BBC, παράλληλα όμως παραδέχθηκε ότι όλα έχουν αρχίσει να τον θορυβούν, αφού θεωρεί ότι αυτές οι αντιεπιστημονικές ακρότητες δημιουργούν εχθρικό κλίμα ανάμεσα στους ανθρώπους.

Tο ίδρυμα Bill and Melinda Gates Charitable Foundation ανακοίνωσε πρόσφατα πως θα διαθέσει 1,6 δισ. δολάρια για τον εμβολιασμό ανθρώπων στις πιο φτωχές χώρες του κόσμου

"Είναι ανησυχητικό που στις εποχές που ζούμε, τα ψηφιακά εργαλεία χρησιμοποιούνται για όλες αυτές τις τρέλες. Όταν, τελικά, έχουμε το εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό, θα πρέπει να χτίσουμε ανοσία και περίπου το 80% του πληθυσμού να εμβολιαστεί. Αν όμως υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν ότι όλο αυτό είναι μία κομπίνα ενάντια στους ανθρώπους, τότε δε θα θέλουν να εμβολιαστούν, με αποτέλεσμα η ασθένεια να συνεχίσει να σκοτώνει

Από που πηγάζουν τώρα όλες αυτές οι συνωμοσίες; Το ίδρυμα Bill and Melinda Gates Charitable Foundation ανακοίνωσε πρόσφατα πως θα διαθέσει 1,6 δισ. δολάρια στην Παγκόσμια Συμμαχία για τα Εμβόλια και την Ανοσία (GAVI) με σκοπό αυτά τα χρήματα να διατεθούν για τον εμβολιασμό ανθρώπων στις πιο φτωχές χώρες του κόσμου. Μάλιστα, 100 εκ. δολάρια ήδη προορίζονται για τη διάθεση του εμβολίου του κορονοϊού, όταν αυτό ανακαλυφτεί. Όπως καταλαβαίνεις, δεν ήθελε και πολύ για να πάρει φωτιά το ίντερνετ. Οι συνωμοσίες ζουν και βασιλεύουν ανάμεσά μας.

 

Mε πληροφορίες από esquire