6 κινήσεις να νικήσεις το χρόνο σε κάθε ηλικία χωρίς επέμβαση

POP UP TEAM
/
5 Αυγούστου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Διατήρησε την ομορφιά σου και νίκησε το χρόνο χωρίς επέμβαση αλλά με έξυπνες προληπτικές κινήσεις

«Θα μεγαλώσουμε, είμαστε γεννημένοι για αυτό, αλλά μπορούμε πια να το καθυστερήσουμε». Τα τελευταία χρόνια μία διαφορετική προσέγγιση έχει διαμορφωθεί για να ξεφύγουμε από το χρόνο. Αυτή η πιο ήπια λογική της «διατήρησης στο χρόνο» αρέσει περισσότερο σε όσους δεν έχουν την εμμονή να εξαλείψουν κάθε γραμμή, αλλά να είναι ο εαυτός τους. Ο εαυτός τους μεν, αλλά στην καλύτερη στιγμή του, πριν από κάποια χρόνια. Και, φυσικά, αυτό θέλουμε να κρατήσει για όσο περισσότερο καιρό γίνεται.

Η παλιά νοοτροπία ήθελε να γερνάμε ολοφάνερα, ώσπου με ένα λίφτινγκ να ανορθώνουμε όλο μας το πρόσωπο 5 εκατοστά. Τώρα η τάση επιστρέφει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων μόλις εμφανίζονται, αντί να περιμένουμε να μαζευτούν τα προβλήματα 10 χρόνων προτού τα αντιμετωπίσουμε.

Το πρόσωπο είναι φτιαγμένο από τέσσερα στρώματα (οστά, μύες, λίπος και δέρμα), που γερνούν με διαφορετική ταχύτητα και διαφορετικό τρόπο. Γι’ αυτό πρέπει να τα αντι-μετωπίζουμε όλα σε συνδυασμό, για όσο περισσότερο καιρό μπορούμε. Πώς;

• Κάνε έξυπνες κινήσεις

Μία ένεση botox ή μία γέμιση για την αποκατάσταση του όγκου θα σε βοηθήσει να αποφύγεις ή να καθυστερήσεις δραματικές αλλαγές και επεμβάσεις. Ακολουθώντας τη φυσική διαδικασία και αντιμετωπίζοντας κάθε αλλαγή όταν συμβαίνει μπορεί να έχεις εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Στις δύο ετήσιες επισκέψεις οι περισσότερες γυναίκες καταλήγουν να κάνουν όλο και λιγότερες ενέσεις μπότοξ
και όχι περισσότερες.

• Δώσε έμφαση στην πρόληψη

Ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για να αρχίσουμε να φροντίζουμε το δέρμα μας – το ρολόι ξεκινά να χτυπά από τη στιγμή που γεννιόμαστε. Μία έρευνα του ιατρικού περιοδικού της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας έδειξε ότι η φθορά από τον ήλιο μπορεί να ανιχνευτεί στο δέρμα ενός παιδιού 4 ετών, οπότε για αυτά που κάνεις σε αυτή την ηλικία θα ανταμειφθείς ή θα πληρώσεις στο μέλλον.

Στα 20

Η πρόληψη είναι καλύτερη από την αποκατάσταση. Τώρα μπορείς να προστατέψεις το δέρμα από το 90% της εξωτερικής φθοράς που είναι η αιτία της πρόωρης γήρανσης. Συνδύασε τα αντιοξειδωτικά με την καθημερινή αντηλιακή κρέμα για να διπλασιάσεις την προστασία, διατήρησε σταθερό το βάρος σου (απόφυγε τις διακυμάνσεις άνω των 2 κιλών) και ζήτησε τη βοήθεια ενός επαγγελματία για την ακμή, καθώς η φλόγωση του δέρματος μπορεί να προκαλέσει γήρανση σε ποσοστό έως και 40% – το ίδιο ισχύει και για την υπερβολική χρήση πίλινγκ, μικροδερμοαπόξεσης και επίτριψης που καταστρέφουν την επιδερμίδα.

Στα 30

Ξεκίνα να χρησιμοποιείς αντιγηραντικά προϊόντα, ώστε να είναι διαθέσιμα για το δέρμα σου σε περίπτωση που τα χρειάζεται – αν δεν τα έχει ανάγκη, δε θα τα χρησιμοποιήσει. Η ενυδάτωση είναι το «κλειδί», και το υαλουρονικό οξύ είναι από τα πιο πολυχρησιμοποιημένα και καλύτερα ενυδατικά συστατικά που υπάρχουν, αφού βρίσκεται σε κάθε κύτταρο του σώματός μας και κρατάει 1.000 φορές το βάρος του σε νερό.

Στα 40

Το δέρμα ξεκινά να παράγει επιβλαβή ένζυμα, τα οποία καταστρέφουν το ζωτικό κολλαγόνο και την ελαστίνη και προκαλούν χαλάρωση, ενώ αρχίζουν να εμφανίζονται και κηλίδες από τον ήλιο. Αν δε φρόντιζες το δέρμα σου ως τώρα, αυτή είναι η δεκαετία που γίνονται ορατά τα σημάδια γήρανσης.

Στα 45

Αρχίζουν να εμφανίζονται και τα αποτελέσματα της γλυκοζυλίωσης στο δέρμα, προκαλώντας χαλάρωση (από την υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης που προσκολλάται στις ίνες κολλαγόνου κάνοντας το δέρμα σκληρό, τραχύ και σπασμένο αντί για εύκαμπτο και ελαστικό). Όλα αυτά κάνουν το δέρμα να φαίνεται λεπτό και επίπεδο, το οποίο με τη σειρά του κάνει την επιδερμίδα να δείχνει θαμπή και λιγότερο φωτεινή. Το θετικό είναι ότι, πλέον, μπορούμε να μετρήσουμε απλά και ανώδυνα τα επίπεδα (A.G.E.S.) γλυκοζυλίωσης και να δράσουμε προληπτικά.

Πρόσθεσε προϊόντα που κάνουν το δέρμα σου πιο αφράτο και σφιχτό,
προσφέροντάς του ελαστικότητα και συνέχισε τη χρήση αντηλιακής προστασίας.

Στα 50

Το σώμα περνάει τεράστιες ορμονικές αλλαγές που συσσωρεύονται στο δέρμα.
Σε αυτή την ηλικία η αποκατάσταση της εξωτερικής στιβάδας του δέρματος μπαίνει στο επίκεντρο (η οποία προστατεύει από εξωτερικές επιθέσεις ενώ διατηρεί την εσωτερική ενυδάτωση του δέρματος), επειδή μειώνεται με τα χρόνια. Επιπλέον, η φυσική αντίδραση προστασίας του σώματός σου από τη φθορά της ηλιακής ακτινοβολίας και της μόλυνσης μειώνεται.

Τώρα πρέπει να αντιμετωπίσεις την παλιά συσσωρευμένη φθορά, στην οποία προστίθεται και η τωρινή, οπότε τα αντιοξειδωτικά παραμένουν ακόμα απαραίτητα. Μπορείς να αποκαταστήσεις την εξωτερική στιβάδα του δέρματος προσέχοντας να μην την ερεθίζεις με δυνατά πίλινγκ (ή μικροδερμοαπόξεση) και πρέπει να χρησιμοποιείς κρέμες για την ενδυνάμωσή της.

Σε εμμηνόπαυση;

Σήμερα η επιστήμη προχώρησε στη χρήση των βιοπανομοιότυπων, δηλαδή «φυσικών» ορμονών που διαθέτουν ταυτόσημη σύνθεση με αυτήν του γυναικείου οργανισμού και ξαναδίνουν σε κάθε γυναίκα τη χαρά της ζωής με υγεία και σφρίγος στην ωριμότητα.

 

Με πληροφορίες από shape- Ελεάνα Παπαχαραλάμπους, CEO στο Πρότυπο Πολυϊατρείο Πρόληψης και Αναγεννητικής Ιατρικής

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved