Επιστροφή στη δουλειά: Αντιμετώπισε την κακή διάθεση μετά τις διακοπές

POP UP TEAM
/
1 Σεπτεμβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Η επιστροφή από τις διακοπές σηματοδοτεί και την επιστροφή στη δουλειά σου. Μόνο που η διάθεσή σου δεν είναι αυτή που θα ήλπιζες. Τι μπορείς να κάνεις;

Δες την αστεία πλευρά
Σε μελέτη από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ βρέθηκε ότι η ικανότητα να γελάει κανείς σε αγχωτικές καταστάσεις βοηθά να αμβλυνθούν οι καταστροφικές σωματικές συνέπειες των δυσάρεστων συναισθημάτων. Το ενδοθήλιο, το στρώμα των κυττάρων που καλύπτουν το εσωτερικό των φλεβών, έχει ισχυρή επίδραση στον τόνο των φλεβών και ρυθμίζει τη ροή του αίματος, προσαρμόζει την πήξη και την πάχυνση. Επίσης, παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη καρδιαγγειακών ασθενειών. «Το ενδοθήλιο είναι η πρώτη γραμμή στην ανάπτυξη της σκλήρυνσης των αρτηριών, οπότε, δεδομένων των αποτελεσμάτων της μελέτης μας, πιστεύεται πως το γέλιο μπορεί να είναι σημαντικό για τη διατήρηση ενός υγιούς ενδοθηλίου και τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών νόσων» τονίζει ο βασικός ερευνητής, Dr Michael Miller.

Άνοιξε το στόμα σου
Όταν είσαι κακοδιάθετη, το να μοιραστείς με τους γύρω σου ότι δεν είσαι σε καλή μέρα μπορεί να κάνει τη διαφορά. Αν οι άλλοι το ξέρουν, θα είναι τουλάχιστον ευαίσθητοι στη διάθεσή σου. Ανεξάρτητα από το τι είναι αυτό που σε ενοχλεί, το να το συζητήσεις βοηθάει. Τηλεφώνησε σε μια φίλη, ζήτα από μια συνάδελφο να πάτε για έναν καφέ ή, αν δεν υπάρχει κατάλληλο άτομο για να μιλήσεις ή δεν έχεις χρόνο, δοκίμασε να γράψεις στο χαρτί κάποιες από τις ανησυχίες σου. Μόλις ξεθυμάνεις, σκέψου αν θα μπορούσαν κάποιες από τις προκλήσεις να μετατραπούν σε ευκαιρίες.

Άκουσε μουσική
Η ψυχολόγος Dr Valerie N. Stratton και η μουσικός Annette H. Zalanowski, από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνιας, μελέτησαν πώς αντιδρά η διάθεση των φοιτητών τους στη μουσική. Οι φοιτητές κράτησαν ημερολόγιο για 2 εβδομάδες και κατέγραψαν τη διάθεσή τους πριν και μετά από κάθε μουσική συνεδρία. Είτε άκουγαν ροκ είτε κλασικά τραγούδια και είτε άκουγαν ενεργητικά είτε ενώ οδηγούσαν, στις κοινωνικές τους δραστηριότητες είτε την ώρα που ντύνονταν, όλοι οι φοιτητές ανέφεραν πως ένιωθαν πιο αισιόδοξοι, χαρούμενοι, φιλικοί, χαλαροί και ήρεμοι.

Μύρισε «πράσινο»
Αν θέλεις να καλαγιάσεις το άγχος, διάλεξε ένα άρωμα βανίλιας ή λεβάντας. Αν χρειάζεσαι κάτι να σε ανεβάσει ψυχολογικά, οι πράσινες μυρωδιές και οι ευωδιές των εσπεριδοειδών, όπως το γκρέιπφρουτ ή το λεμόνι, θα σε βοηθήσουν.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved