Αυτά είναι τα 8 χαρακτηριστικά που έχουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι

POP UP TEAM
/
10 Φεβρουαρίου, 2023

Tι κοινό έχουν ο Barack Obama με τη J.K. Rowling και την Audrey Hepburn;

Πολλές φορές, τείνουμε να συσχετίζουμε τη φήμη και την επιτυχημένη καριέρα με την εξωστρέφεια και την ευχέρεια στις κοινωνικές σχέσεις.

Ωστόσο, πολλοί διάσημοι και κορυφαίοι άνθρωποι στους τομείς τους (όπως για παράδειγμα ο Barack Obama, η J.K. Rowling και η Audrey Hepburn) είναι γνωστό ότι χαρακτηρίζονται από εσωστρέφεια στις κοινωνικές τους σχέσεις, κρατώντας πράγματα για τον εαυτό τους και όντας λιγότερο εξαρτημένοι από τους άλλους.

H βασική διαφορά εντοπίζεται στο ότι τα εξωστρεφή άτομα έχουν μεγάλη άνεση στην κοινωνικοποίηση και χρειάζονται τους άλλους ανθρώπους για να είναι χαρούμενοι και επιτυχημένοι, ενώ αντίθετα τα εσωστρεφή άτομα αντλούν περισσότερη ενέργεια και δύναμη από τους εαυτούς τους.

Eκτός από αυτό, οι εσωστρεφείς άνθρωποι έχουν τις παρακάτω 8 συνήθειες:

Εξετάζουν προσεκτικά τα δεδομένα πριν πράξουν το οτιδήποτε

Συνάπτουν ουσιαστικές, ειλικρινείς σχέσεις. Δεν έχουν πολλούς φίλους, αλλά λίγους και καλούς.

Μπορούν να δουλέψουν και να ανελιχθούν μόνοι τους
Δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν σε μια ομάδα, αλλά οι εσωστρεφείς άνθρωποι αποδίδουν τα μέγιστα όταν στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις.

Αφιερώνουν χρόνο στο να εκτιμούν τα πράγματα
Εξετάζουν πάντα αν κάτι αξίζει το χρόνο τους ή όχι και συνήθως επενδύουν σε πράγματα που θα τους ωφελήσουν μακροπρόθεσμα.

Έχουν πιθανότατα ευχέρεια στις δημόσιες ομιλίες
Αυτό συμβαίνει γιατί προετοιμάζονται ιδιαίτερα καλά και προσεκτικά γι΄αυτές. Ακόμη, όταν μιλούν για κάτι το οποίο γνωρίζουν καλά και με το οποίο παθιάζονται, αυτό “περνά” στο λόγο τους και εντυπωσιάζει ως κάτι ασυνήθιστο για τους ίδιους.

Συγκρατούν τα συναισθήματα τους
Γενικότερα, κρατούν περισσότερα πράγματα μέσα τους ώστε να τα επεξεργαστούν καλύτερα. Έτσι, ένα ξέσπασμα είναι λιγότερο πιθανό από την πλευρά τους και συχνά η παρουσία τους ηρεμεί τα πνεύματα σε έναν καβγά.

Είναι ανοιχτοί σε νέες ιδέες
Το να ακολουθήσουν τις τάσεις των άλλων δεν είναι το κύριο μέλημά τους, γι΄αυτό συχνά είναι πρωτότυποι και δημιουργικοί. Ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg είναι ένα τέτοιο παράδειγμα.

Μπορούν να “δημιουργήσουν” την ευτυχία τους…
… με το να μην την εξαρτούν πάντα από τους άλλους. Η Audrey Hepburn έλεγε “αγαπώ να είμαι ο εαυτός μου, να περπατάω στη φύση με τα σκυλιά μου, να κοιτάζω τα λουλούδια και τον ουρανό”.

 

Με πληροφορίες από madame figaro-Ιωάννα Παναγοπούλου

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved